torsdag 24 mars 2011

Proteinpulver

Snälla hjälp mig reda ut begreppet, proteinpulver. Jag har aldrig själv ätit det och kommer nog aldrig heller att göra det.
När jag läste till kostrådgivare fanns i samma grupp som mig en återförsäljare av kosttillskott och när vi under utbildningen gick igenom olika former av tillskott och så klart olika former av proteinpulver och vad det hade för verkan i kroppen så lyckades inte återförsäljaren övertyga någon om att det var något att ha, inte ens vår lärare som mycket skickligt slog hål på ALLA argument han försökte med. Vi kom fram till att det är mycket bättre att äta bra mat för det räcker mer än väl för kroppen. Det fanns ett preparat som möjligtvis kund rekommenderas om våra kunder absolut propsade på att de måste äta proteinpulver.
Min fundering är då, handlar det inte om att vi konsumenter blir lurade att tro att kroppen behöver äta tillskott i form av proteinpulver, det finns en stor marknad och en hel djungel om man så vill kasta sig in i den och som med mycket annat, någon som tjänar stora pengar på det skapade behovet, eller?


Då tränar jag allra helst.

Jag älskar mina lördagsförmiddags klasser, då är jag utvilad, har hunnit äta en härlig frukost och har massa energi. Bästa tiden på hela veckan! Dessvärre har även min man lyckats komma på att även han är som piggast då och även han vill göra saker ex åka till ”tippen” som här i Linköping har de mest konstiga öppettider man kan tänka sig. Får se vem som vinner nästa termin när det är dags att önska klasser….jag är nu inne på termin tre av lördagsklasser så jag antar att det är jag som får ge vika, men hur kul är det att åka till tippen varje lördagsförmiddag i ett halvår? Måste ju vara mycket bättre att jag får ha pass eller hur?

Ha en underbar dag

6 kommentarer:

 1. Håller med dig angående proteinpulver...varför ta det när man kan äta god och näringsriktig mat istället. Dessutom har det nyligen kommit en rapport angående otillåtna tillsatser och ämnen i proteinpulver och annat som inte är bra för kroppen! Angående tippen och lördagar-självklart att du ska få din träning....jag menar vad är en tipp mot träningsendorfiner och dessutom får han en glad och lycklig fru!

  SvaraRadera
 2. Eller hur, det sa jag också. Då tittade han bara frågande på mig =)

  SvaraRadera
 3. Proteindiskussionen är en oändlig källa till för och motargument beroende på vilken sida man står på och vad man värderar högst. Jag personligen håller både med dig och Jenny om att de allra flesta människor klarar sig alldeles utmärkt med vanlig, vettig mat. (även om bara det är idag en knivig fråga) Om man däremot ska tävla i fitness eller body buildning eller andra liknande grejer så äter man nog så sjuka mängder mat och framförallt protein så det blir kanske ohållbart att käka kilovis med kyckling dag ut och dag in. Då behöver man annat........Sedan finns det vettiga proteinpulver som är nästinill rena ifrån knepiga tillsatser. Men å andra sidan vad är bättre ett pulver med tillsatser eller kött från ett djur uppfött på skumma spannmål??

  I dagens samhälle borde man bli sin egen bonde med en mindre djurfarm för att vara lite trygg och säker på vad man stoppar i sig.

  Vad gäller tippen kontra klasser så får du helt enkelt åberopa "arbetsregeln!" Dina klasser är ju "jobb" och det går före fritidsintressen som tippen....... haha.... el hur!

  SvaraRadera
 4. Ha ha bra argument Marta =)
  Och det är ju fantastiskt tragiskt att ha tippen som lördags nöje!!

  SvaraRadera
 5. Jag har aldrig tidigare ätit proteinpulver, men just nu går jag ofrivilligt ner i vikt och det är knepigt det där med mkt bra mat som man borde äta för det blir inte av med en liten bebis som dessutom måste ut 3 ggr/dag. Lösningen för mig har blivit frukt överallt i lgh så jag kan trycka i mig en banan i förbifarten och så smoothies som blir mycket matigare med lite proteinpulver. Men jag äter bara rent proteinpulver utan sötningsmedel o annat skit.

  SvaraRadera
 6. Det låter ju som en superbra lösning ju, vilket märke är det du använder?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...