onsdag 19 oktober 2011

Promenader i all ära men nu vill jag göra det på RIKTIGT!.

Som många innan mig sagt så måste det vara roligt för att man ska fortsätta att träna, det gäller även mig. På fredag har det gått en månad efter förlossningen, och det enda jag gjort i träningsväg är promenera. Jag ska villigt erkänna att jag aldrig tyckt det varit särskilt roligt med promenader och det är inget som ändrats den senaste tiden heller. Igår var en sådan dag där jag bara kände att NEJ nu får det vara nog, jag hade ingen motivation och varför skulle jag gå ut och göra något som jag inte ens gillar? Dessutom regnade det, inte heller en favorit i min värld och just igår funkade INTE uttrycket det finns inga dåliga kläder…. Det är ju inte direkt en motivationshöjande mening för att går ut och gå. Så vad hände, jo jag stannade inne, nästan hela dagen och skönt var det!
Idag däremot skulle jag ändå till affären och passade då på att gå en lååååång omväg för att i alla fall få röra på mig, roligt? Nej och då insåg jag HUR mycket jag saknar min älskade träning, att få gå på en klass, träna till musik jag blir glad av, svettas, ta i, känna den där kicken jag bara får av att träna det som jag tycker är riktigt roligt. Eller för den delen löpning, att få bli riktigt riktigt trött och kunna ta ut mig maximalt. LÄNGTAR!
Men min kropp är inte helt återställt än och jag måste lugna mig, fick till mig efter förlossningen att jag inte fick bära tyngre än bebben tills efterkontrollen. Det var inget de informerade om första gången, och det gör ont i hjärtat att inte få lyfta upp min äldsta son och det måste vara jätte konstigt för honom att mamma får lyfta och bära bebben men inte honom. ( nu har jag ju varit olydig några gånger och burit honom ändå... men då får jag direkt kvitto på att det inte var så klokt),  Så att gå till gymmet och börja styrketräna kan jag inte heller innan efter kontrollen, eller kan och kan jag tänker inte göra det även om min rygg är i STORT behov av det! Däremot funderar jag på att sätta mig på spinning cykeln nästa vecka, det kan väl inte vara någon fara att bara sitta och cykla för att komma igång eller? Så klart lyssnar jag på kroppen men att promenera och sitta på spinning cykeln känns inte som att det skulle vara jätte stor skillnad. Någon som har något bra tips?

4 kommentarer:

 1. Förstår precis hur du känner Karro! Men varför inte lyfta ngt tyngre än bebisen???? Nya direktiv eller? Fick jag inte höra.....Håller med om att promenader är skittråkigt....lite roligare att jogga med barnvagnen...:) Spinningcykeln kan du säkert köra lite på. Nu är ju alla olika men jag körde på min spinningcykel efter ca 4 veckor och det kändes bra! Hoppas du snart kan vara igång och självklart ska man vänta med hård träning till efterkontrollen-sunt tänkt av dig! Du har ju hela livet på dig att träna så vad gör någon extra vecka.....:)Kram

  SvaraRadera
 2. Ingen aning, med tanke på att första förlossningen var betydligt värre och denna gång gick jag inte sönder alls så vet jag inte varför hon informera om det nu? kanske var just för att jag inte skulle bära runt på storebror hela tiden innan magen läkt. Dumt nog frågade jag inte =(
  kram

  SvaraRadera
 3. Har heller inte hört något om att man bara fick lyfta bebisens vikt efter en normal förlossning ( bara vid snitt ) Tror absolut du kan testa spinningen. Som min barnmorska sa " Kroppen är så fiffig att den säger ifrån om det inte är bra... " Jag körde spinning bara 2 veckor efter förlossningen och endast några dagar innan. Löpningen däremot väntade jag med till efterkontrollen, dvs 7 veckor efter. Den kändes "konstigt" första månaden efter jag jag testade, och fick verkligen ta det lugnt! Svårt att förklara. Nu går det dock fint. Ser fram emot dina pass igen!

  SvaraRadera
 4. Låter som en klok barnmorka du hade Ingela. Jag får prova mig fram och lyssna på kroppen.
  Längtar tills jag är tillbaka och kör klasser igen.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...