lördag 5 maj 2012

Lycka!

Under mitt deltagande i tidigare löptävlingar så som Göteborgsvarvet och Lidingöloppet har jag haft min bästa löpkompis med mig. När jag har blivit trött under loppet har hon peppat och fått igång mig igen och tvärt om. Vi har haft många härliga träningsrundor tillsammans innan loppen och lärt känna varandras styrkor och svagheter, riktigt bra om ni frågar mig. Jag tycker även det är superhärligt att springa och småprata under loppet vilket gör löpupplevelsen ännu bättre. Så det är med viss oro jag funderat på hur jag ska stå ut under 21 km alldels ensam, då vi i år inte ska springa tillsammans.
Eller ensam och ensam jag vet ju att det är fler än jag som kommer att springa, men ni vet vad jag menar någon som peppar och pushar mig framåt, får mig att skratta när jag är som tröttast och för en liten stund glömma vad det är jag håller på med. För att sedan gemensamt ta sig över mållinjen alldels överlyckliga av endorfiner som pumpar i kroppen, yra av lycka över den utmaning man faktiskt just klarat!
Men gissa hur lycklig jag blev när jag fick reda på att en annan vän startar i samma grupp som jag yeah!!! Vi bestämde såklart att vi skulle springa tillsammans och punsch och peppa varandra. Utan att ha sprungit tillsammans tidigare, har vi inte någon koll på om vi håller samma tempo, utan målet för båda är att ta sig runt och hinna njuta lite under tiden. Genast känns allt så mycket enklare, roligare ja jag skulle nog sträcka mig så långt som att säga att jag faktiskt längtar till nästa lördag. På riktigt! Rätta känsla i kroppen inför loppet är tillbaka, precis som det ska vara.

Vad föredrar du? Springa långlopp tillsammans med någon eller ensam.

30 kommentarer:

 1. Nu blev jag sugen på Gbg-varvet. Det får bli ett annat år. Hade varit kul att träffats i verkligheten! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Du måste helt klart springa det någon gång.

   Radera
 2. Föredrar nog att köra själv.....
  Nu blir det kanelbullebak

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja du vet vad jag gillar bäst - springa ihop:-) Fin beskrivning- tack!! Är du anmäld till Stockholm nu?? Började 30 april med att följa träningsprogrammet för Stockholm på marathon.se - du ligger nog redan på en högre träningsgrad men vi kan ju köra en del av passen ihop i så fall!!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. :0) yes i am. Spännande, springer mer än gärna några pass ihop! Vi får planera in. Ligger tyvärr inte på önskvärd träningsgrad....det kan bara bli bättre.

   Radera
 4. Härligt med sällskap!! Själv vet jag inte, har aldrig sprungit långlopp utan bara 5 km-lopp. Men då springer jag själv .. fast det skulle nog vara trevligt med sällskap. Man kan ju peppa varandra ganska rejält.

  Ha en trevlig lördag !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man absolut göra. Tack det samma.

   Radera
 5. Åh, jag känner verkligen med dig. De är så mkt roligare när man är två =)

  SvaraRadera
 6. Vad roligt! Själv kan jag inte springa ihop med någon på tävling, det är jag alldeles för mycket rävkingsmänniska för :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att hitta någon med samma tempo, så man kan dravarandra.

   Radera
 7. Ensam just nu eftersom jag inte orkar springa och prata samtidigt men när jag fått upp flåset springer jag nog gärna tillsammans med någon!

  SvaraRadera
 8. Jag gillar att springa själv! Allt från mina långpass till löpartävlingarna. Älskar ju tex att sticka ut i mörkret med pannlampan och höra mina egna andetag... :o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag var så förb. Mörkrädd skulle jag gärna ge mig ut sent el riktigt tidigt( vinter o höst) nu är det ju ljust dygnet runt vilket jag älskar.

   Radera
 9. Jag har aldrig sprungit, när jag i somras blev sugen på att börja löpa så skadade jag foten.. mitt mål är springa iformloppet i september och gbg-varvet 2014 =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj då. Vilka härliga mål du har framför dig.

   Radera
 10. Duktiga du :) Jag använder mig av photoscape till mina foton, mycket enkelt och snabbt vilket är en förrutsättning :) kram Diana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, måste jag prova.

   Radera
 11. Vist är det roligare att springa tillsammans. Har saknat rotekompis i några år, vist man vänjer sig men det är så mycket trevligare och roligare samt tryggare att vara två eller fler. Läste på en blogg för någon dag sedan, där personen kände det där obehagliga, som många ibland utsätts för, att känna sig förföljd eller beskådad på ett obehagligt sätt. Bara det gör ju att man borde vara två ute på löprundan. Hoppas att du/ni får ett bra lopp tillsammans i Göteborg. Avundsjuk får vänta till nästa år med Göteborg....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja usch det är verkligen obehagligt! Har själv blivit jagad.

   Radera
 12. Tack för bra te kaka recept..
  Vart gott!
  Frukosten vart perfekt! :)

  SvaraRadera
 13. Nej, jag springer helst själv... Att springa med sonen var helt ok, men det måste vara någon som man är sjukt samspelt med.
  Jag pressar mig bättre då jag kör själv faktiskt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst måste man vara samspelt, annars är det kört.

   Radera
 14. Jag skulle ju springa tillsammans med en kompis nu senast. Men det var att vi sprang ihop som gjorde att vi båda gick ut för hårt och in i väggen.. Som tur var så släppte jag tempot tidigare än henne (hon har mycket mer erfarenhet) så jag ändå tog mig runt men jag ångrar mig ju nu som du vet.. Ska inte bestämma att springa med nån annan nån mer gång utan köra mitt lopp. Fick ju ändå springa hela själv nu senast och det var dessutom en plåga pga starten.. Så jag önskar jag fick springa igen o göra som du, njuta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror man måste ha tränat tillsammans ganska så mycket för att ha kolla på varandra och och man är riktigt jämspelta, DET är inte lätt att hitta någon som är.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...