söndag 22 januari 2012

Trattkantarellpaj

Trattkantarellpaj


'Ingredienser:
3 dl vetemjöl
75 gram smör
2 dl Kesella kvarg lätt
Fyllning:
Trattkantar ca 600 gram (Behövs inte alls så här mycket, du kan blanda ut med annan svamp eller tex lök.)
salt
peppar
3 dl matlagningsgrädde
3 dl riven Kvibille Cheddar ost
4 ägg
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och grädde sedan lägger du i osten i blandningen. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Lägg i svamp och häll över äggstanningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Servera med en sallad.

8 kommentarer:

  1. Gott! härlig lunch!

    SvaraRadera
  2. Åh, gott! Måste jag testa :) Älskar kantareller. Får kolla om pappa har mer i frysen ;)

    SvaraRadera
  3. Du har inget gott kanelbulle recept eller något annan form av bulle?

    SvaraRadera
  4. Åh, trattisar! Det var inte igår.
    Sååå gott! :-)

    SvaraRadera
  5. Den var mumsig;)
    Har jag absolut, ja kollar recept ochåterkommer, ska finnas ett recept på saffransbullar med nutella under recept..iof är man ju lite trött på saffran efter jul. Återkommer med ett "vanligt" kanelbulle recept under morgondagen.

    SvaraRadera
  6. Gott! Här blev det massa pasta. Var så hungrig efter passet att jag skulle kunna äta allas mat här hemma... ;) Fördelen med att träna mycket. All god mat (finns andra fördelar med såklart).

    Tack söta för pepp. Du får ta ett långpass en annan dag istället. Ibland får man bara vila ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...