Vaknade tidigt i morse så då passade jag på att gå upp och baka frukostbröd till familjen, man bara blandar ihop alla ingredienser och så skjuts in i ugnen, perfekt!
2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelvetemjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st rivet äpple
2 msk blandade frön till topping
1. Sätt ugnen på 175. Blanda alla torra ingredienser i en bunke utom fröna som ska strös på brödet. Rör sedan ned yoghurt och honung, riv i äpplet
2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten. Strö på fröna. Grädda brödet längs ned i ugnen i ca 80 min. känna att brödet är klart genom att sticka ned en sticka. Är den torr är brödet klart.
Supergott med mosad avokado och kalkon på
Härligt...
SvaraRaderaSjälv blev det frukost scones med smältande ost & marmelad:)
ha en fin dag
Scones är ju hur gott som helst! Perfekt söndagsfrukost.
RaderaGott! Tänk om man orkade baka eget bröd! :)
SvaraRaderaFast nu när jag ser att man inte behöver knåda brödet så kanske jag borde tänka om! :)
Superenkelt när det bara är och blanda ihop alla ingredienser och så ned i formen, kan knappt bli enklare.
SvaraRadera