Krämig fiskgryta
Det är godare än vad det ser ut och framförallt går det snabbt att laga! |
600g grytbitar av valfri fiks
2 morötter
1 palsternacka
1 bit purjo
1 msk smör
2-3 msk olja
1 fiskbuljongtärning
1msk tomatpuré
3 dl grädde
1-2 dl torrt vitt vin
Peppar
1. Skala och strimla morötter och palsternacka, strimla purjolöken.
2. Hetta upp smöret och oljan i en gryta och fräs grönsakerna utan att de tar färg i ca 3 min, rör om.
3. Smula ned buljongen, tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning i någon minut.
4. Tillsätt grädden och vinet, låt koka upp och lägg i fiskbitarna.
5. Koka under lock i ca 5 min, tills fisken är klar.
Vi äter grytan med pressad potatis och grönsaker, självklart kan man ha PRECIS vad man vill!
Blev fisk här igår med (o la också ut recept=)
SvaraRaderaÄlskar fisk, men gör det alldeles för sällan ;)
Radera