tisdag 31 januari 2012

Middagstips

Krämig fiskgryta

Det är godare än vad det ser ut och framförallt går det snabbt att laga!

600g grytbitar av valfri fiks
2 morötter
1 palsternacka
1 bit purjo
1 msk smör
2-3 msk olja
1 fiskbuljongtärning
1msk tomatpuré
3 dl grädde
1-2 dl torrt vitt vin
Peppar
1.      Skala och strimla morötter och palsternacka, strimla purjolöken.
2.      Hetta upp smöret och oljan i en gryta och fräs grönsakerna utan att de tar färg i ca 3 min, rör om.
3.      Smula ned buljongen, tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning i någon minut.
4.      Tillsätt grädden och vinet, låt koka upp och lägg i fiskbitarna.
5.      Koka under lock i ca 5 min, tills fisken är klar.
Vi äter grytan med pressad potatis och grönsaker, självklart kan man ha PRECIS vad man vill!

2 kommentarer:

  1. Blev fisk här igår med (o la också ut recept=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskar fisk, men gör det alldeles för sällan ;)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...