onsdag 1 februari 2012

Intervaller med barnvagn

Så fort mannen kom hem från jobbet igår kväll gav jag mig ut på en löprunda med barnvagn, lilleman behövde sova och jag behövde få lite frisk luft och ny energi. Vädret var perfekt -2, vindstilla och det hade precis blivit mörkt. Tror bara jag hann ta två löpsteg innan lillen somnade, så mycket för det sällskapet...
I vanliga fall brukar jag gå några minuter innan jag börjar springa, men jag kände mig riktigt pigg i kroppen så jag bestämde mig för att börja springa direkt. Efter halva varvet var jag fortfarande oförskämt pigg och ökade upp tempot, bestämde mig för att köra några korta tempoökningar under de raksträckor som jag passerade. Jag tog hjälp av lyckstolparna som fanns, då jag varken hade klocka eller något annat att gå efter, ökade upp tempot mellan tre lyckstolpar och lugnade ned lite mellan två och så om igen 8x3... Vände och sprang fram och tillbaka två varv, sedan kände jag att det var lagom att fortsätta joggen hem. Måste erkänna att jag helt glömt bort hur mycket energi jag får av löpning, älskar't! Löprundan blev en Perfekt avslutning på kvällen.

16 kommentarer:

 1. Wow, pigg i benen OCH med barnvagnen (igen).
  Grym du är! :-)

  SvaraRadera
 2. Hans feber verkar iaf ha gått ner idag. Men lite krasslig är han fortfarande men nu på bättringväg. :)
  kram

  SvaraRadera
 3. Härligt jobbat! Jag känner mig duktig om jag kommer ut vintertid utan barnvagn :) Stort + alltså att du hade vagnen med dig!

  SvaraRadera
 4. Enkelvagnen är så lätt att den bara är att putta framför sig, utan minsta ansträngning. I går var det perfekt väder så det var bara skönt. Har förut inte gillat att springa vintertid, men nu älskar jag det!

  SvaraRadera
 5. Har jätte svårt att komma iväg och springa på vintern, men man kanske skulle testa någon gång. Fast då utan vagn... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag absolut att du ska, gillar man att springa är det underbart, så länge det inte är halt!

   Radera
 6. Blir så impad av alla som springer med vagnen. Jag gick jämt och länge (väldigt långa promenader), men sprang utan vagn. Tycker vagnen var i vägen hela tiden. Svårt att ta ut stegen och kändes som om man slog sig på låren hela tiden.
  BRAVO!
  sv: Avocado i smoothien är verkligen helt ok! Så får man genast i sig lite nyttigt fett också!

  SvaraRadera
 7. Och tack SNÄLLA söta för beröm!!!

  SvaraRadera
 8. Det är först när jag har uppehåll från löpningen som jag märker hur mycket den gör för mitt välmående. När jag ändå tränar, relativt mycket, och är mitt uppe i det är det lätt att glömma.
  Det blir ju mitt normal tillstånd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, jag blir på riktigt dåligt humör när jag har för långt uppehåll mellan mina träningspass. MAX två dagar, sedan börjar en lätt irritation smyga sig på.

   Radera
 9. Ja skönt faktiskt!

  Ja trist det som händer med vår stad. Jag hoppas dem löser det snart.
  kram

  SvaraRadera
 10. Bästa, bästa träningen just nu är att springa med vagnen. Kör hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, ska bli spännande att se hur det känns utan.

   Radera
 11. Smart med lyktstolpeintervaller! Härligt med en sådan löparglädje!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att passa på så länge det känns bra =)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...