torsdag 12 april 2012

Hur tänker du när du tränar?

-          Det är ju som värsta träningslägret när man är med på din core och inte vågar man vila heller. Du kör ju mycket mindre vila än alla andra
Den kommentaren fick jag från en av mina stammisar efter lunchpasset igår, menat som en komplimang.
Klart att det ska kännas när man går och tränar, man eller i alla fall jag är ju där för att ta i och bli trött. Sedan vet jag ju att jag varken har mer eller mindre vila än någon annan utan samma. Allt är ju för koreograferat vilket lämnar 0 utrymmer till några egna inlägg av vila eller övningar.
Hur tänker du när du tränar, är du där för att ta i och bli trött eller kollar du mobilen lite då och då under passet eller låtsas du ta i och hoppas att ingen märker eller håller du mer i vattenflaskan än i vikterna?

24 kommentarer:

 1. haha, jag ser faktiskt rätt ofta de som mest håller i vattenflaskan :)
  Jag själv går dit för att träna och bli slut men ibland hr jag svårt att peppa mig själv..

  SvaraRadera
 2. När jag började träna för MÅÅÅÅÅNGA år sedan höll jag mest i vattenflaskan när jag tyckte att det blev för jobbigt. Missade ju totalt hela gjejen med träningen.

  SvaraRadera
 3. För att ta ut mig så mycket jag kan!!!!! Men tyvärr allergisk mot förkoreograferat just av den anledningen att jag vill ta ut mig... blir även tråkigt efter några gånger! Bra att du kör kortare vila, blir mer intensivt då...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det finns både och =)
   Själv blir jag galet trött av Body Step men bara när jag instruerer själv, inte när jag bara är med på klassen. Jätte märkligt.

   Radera
 4. Jag var med och jag är där för att träna! Och vadå! för hårt... Nej det var ett bra kvalitativt pass mer av denna vara! Det är intensiva pass som ger ngt! Ändra dig inte!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :O)
   Tack, tyckte inte heller att det var för hårt!

   Radera
 5. Okej nu vet jag EXAKT vart och till VEM jag ska gå den dag jag är redo för Core. Släpar jag mig väl dit ska jag banne mig köra slut på mig. Eller du ska göra dt menar jag :-)!

  SvaraRadera
 6. Vila gör vi väl efter att vi faktiskt tränat. Och jag har sett och ser alltför många deltagare på alla möjliga klasser som springer till eller plockar upp flaskan alltför ofta. Det är ju knappast så att man klappar ihop av uttorkning på knapp timmes tränande. Jag har konsekvent tagit bort alla sorts pasuer på alla mina klasser. Jag påminner heller aldrig om vatten och vila under själva klassen, då är det fokus på träning och resultat. Jag är övertygad om att om det är något folk kan så är det vila och inte ta ut sig. Vill man sen gå o dricka sitt vatten ändå under passets gång, så får man väl göra det. Eller vila för den delen. Deltagaren själv vet bäst vad den orkar med, jag ser bara till att när den väl släpper flaskan så är det 100% närvaro som gäller. Varför människor går och tränar och verkar pina sig genom dessa timmar vecka efter vecka har jag slutat försöka förstå mig på. Min tanke är att jag ger möjligheter och sen är det upp till deltagaren att ta dem. Hur jag än gör så kan jag ju inte träna åt personen ändå. Sen är det ju lite så att vi alla har olika referensramar för vad ta i innebär.

  Ta kommentaren som komplimang och ge dig själv en klapp på axeln att du skapade riktigt bra pass, trots att det är exakt samma koreografi som alla andra. För även om det är samma så är det ju det inte. Du sätter din personliga prägel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej jag skulle bli förvånad om någon torkade ut under en timmas träning. Fick även lära mig att det man dricker under passet inte gör så mycket nytta, bättre att dricka bra under dagen och fylla på efter. Men visst är man grus torr i munnen kan man ju dricka, men sanbbt ; O)
   Kan bara hålla med, vila gör vi när vi tränat klart.
   kram på dig

   Radera
 7. Jag liksom många andra lever ett hektiskt liv med få luckor för träning. Så när man väl unnar sig en timme på gymmet så kan man väl för guds skull lämna mobilen i sitt skåp. Också låta onödiga pauser utebli. Vattenpauserna blir allt längre ju längre in i året vi närmar oss, nyårslöften har liksom ignorerats... Dricka mycket under dagen istället för under passet, det gör susen. Jag upplever bara att magen blir full och "kluckar" än tajtar till och hjälper till övriga kroppen att träna..
  Jag hoppas att fler instruktörer gör som du/ni och undviker onödiga pauser :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :O)
   Mycket bättre att fylla på under dagen,men självklart får man ju dricka under passet det är inte det jag menar!

   Radera
 8. Alla är vi olika med svettning/vätske behov...
  Individ anpassat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart, det har du alldlels rätt i.

   Radera
 9. Jag skulle ha tagit den kommentaren som en komplimang. Klart att man vill ta i när man är och tränar!

  SvaraRadera
 10. När jag är på träning så kollar jag ALDRIG mobilen. Jag är där för att få ut så mycket som möjligt av träningen. Annars kan jag stanna hemma ist :D
  Jag testar den periodiska fastan för att jag har hört att de ska minska kroppsfettet och att man ska få mer ork. Sedan upplägget passar mig, jag kan inte träna med mat i magen och de gånger jag kan träna är då jag fastar.Annars när jag jobbar hela dagar gör jag inte de. JAg äter 3 gånger om dagen så det är inga andra konstigheter. Jag är så otroligt dålig på att förklara. Det känns som om detta passar mig ganska bra, men vill testa nästa vecka oxå för att se om de går bra. Känner att jag har fått ut mke mer av de pass jag gjort med fastan hittills =)

  SvaraRadera
 11. Helt klart där för att ta i och träna! Mobilen ligger alltid i skåpet, men några vatten slurkar blir de (just för att ja blir torr i munnen).
  Känslan efteråt är ju aldrig så bra som när mant tar ut sig totalt:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart man ska dricka när man behöver. Ibland hjälper det ju till och med så man orkar ta i mer.

   Radera
 12. Tränar jag så ska jag vara helt slut efter .. annars kan jag likaväl låta bli - det är min devis!

  Ha en härlig helg!

  = )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter klokt tycker jag.
   Tack det samma,

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...