tisdag 21 februari 2012

Gårdagens spinning klass

Under gårdagens spinning klass provade jag ett nytt upplägg. Eller nytt och nytt, jag har jobbat i både backar och intervaller förut men inte såhär, där varje backe följdes av en etapp med intervaller. Jag var lite rädd att det skulle bli aningen tradigt, men det togs emot väl och de som kom fram efter var nöjda. Jag valde att bara ta gamla låtar för en gångs skull, annars brukar jag alltid lägga in några nya låtar vilket gör att när de väl är sönderspelade på radio klarar jag inte av att ha dem på mina pass och då är skivan förbrukad. Detta pass hoppas jag kunna använda lite då och då för att få variation och inte alltid göra om klasserna.
Vi startade med en 7 min lång uppvärmning, efter det följde den första backen där vi varvade sittande och stående, backen tog oss upp till första intervall etappen med tabata intervaller.
Sedan kom en tyngre backe som följdes av lite längre intervaller där vi jobbade stående 20 sek, en minut och sedan 40 sek med lite längre vila mellan intervallerna.
Efter det ny backe, där kunderna fick välja position och så var vi återigen framme vid tabata intervaller som vi körde sittande. Sedan klättrade vi upp för sista backen som tog oss fram till sista låten med 4 X 40 sek intervaller i olika positioner.
Längtar redan till nästa måndag!

8 kommentarer:

 1. Skoj...ÅH idag är det semledagen!! :):):)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det ju;) få se om det blir någon semla idag eller inte....

   Radera
 2. Svar
  1. Åh vad jag blir inspirerad av ditt spinningpass. Jag vet inte om jag berättat att jag ska gå en instruktörsutbiösning i Spinning. Intervaller i pass är något jag saknar där jag spinner.

   Visst är de gott med egen müsli :)
   Jag gilla inte heller semla, lika bra de :)

   Radera
  2. Vad roligt att du ska gå en spinning utbildning! Då får du köra intervaller på dina klasser;)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...