torsdag 23 februari 2012

5 månader

Lilleman växer och växer och blir idag 5 månader. Det är så fantastiskt att varje dag få följa hans utveckling och se hans nyfikenhet inför världens runt omkring honom. En underbart go och glad liten kille som tar det mesta med ett leende. Förra veckan provade vi på babysim för första gången, oh kom det ur hans mun när jag kanske lite för snabbt doppade honom i vattnet, sedan sprack hela hans ansikte upp i ett sort leende och så började han som vanligt att bubbla. Jag undrar vad det är mitt lilla hjärta vill förmedla, för vissa kvällar kan det vara en monolog på över två timmar då han ser mycket allvarlig ut och växlar blicken mellan mamma och pappa och pratar och pratar.
En annan favorit som jag trodde skulle bli en engångsföreteelse är att han gillar att sova på badrumsgolvet, det tar inte mer än någon minut förrän han har lagt sig till rätta och sussar sött, kanske beror på värmeslingorna i golvet, för mjukt och skönt kan det absolut inte vara.

Min form efter fem månader, jag känner att jag fortfarande har en bit kvar till målet men jag stressar inte, det får ta den tid det tar. Jag vill fortfarande bli starkare i kroppen men jag har inte prioriterat styrketräning utan mer funktionell träning då jag känner att jag blir både smidigare och helt ok stark av det. Löpningen går framåt men är inte i närheten av dit jag vill nå med den, dvs kunna spring långpass utan problem. Längtar även till att komma i mina vanliga brallor igen, utan att de ska se liiiiiiiite för tighta ut, känns lite trist att behöva köpa en ny garderob med byxor….

20 kommentarer:

 1. Vilken underbar liten kille han är.....visst är det fanatstiskt vad de bubblar och snackar. Oliver är helt galen här hemma...inte stilla en sekund(om han inte somnat av trötthet vill säga) och han snackar hela tiden.....:)Min styrketräning behövs inte längre då jag bär omkring, lyfter och leker med en snart 10 kg bebis här hemmma:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen supermysigt =) Så nyfiken på vad han säger!

   Radera
 2. Typiskt vad störigt.. krya på dig! Är avundsjuk på den där känslan av svensk vår, den är oslagbar:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja det är verkligen underbart, särskilt när man vet att man har en lång härlig sommar framför sig.

   Radera
 3. Fina lilla killen! Men åh, så inte-mysigt det verkar att sova på klinkergolv ;)

  Angående formen: fem månader är ju en kort tid... du har hela livet på dig att komma i form! För kroppen tar det ungefär lika lång tid att "dra ihop" alla muskler, leder och ligament som att tänja ut dem vid gravidiet... så ~9 månader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, hoppas bara han inte får några men för livet av det :)

   Jag vet ju det...gick ju så mycket lättare att komma tillbaka till formen efter första graviditeten...hade nog trott att det skulle gå lika lätt denna gång.

   Radera
 4. Underbart att han är en sådan glad och go kille! Det där mes babysim måste vi också testa. Wilmer är snart tre månader så det börjar bli dags!

  Stressa inte med formen. Den kommer! Det försöker jag intala mig själv i alla fall.

  Ha en fortsatt fin dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen supermysigt med babysim, kan varmt rekomendera det!
   Jag vet ju det även om det gick SÅ mycket lättare att komma i form efter första barnet!

   Radera
 5. Men vad gulligt. Tror jag döööör en liten smula, sova på toalettgolvet, haha, charmknutten. Ja, alla barn har ju sina favoriter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas bara ite det blir en vana för livet, just nu är det ju ok men om han blir 2 meter som sin pappa kan det ju bli aningen trångt....

   Radera
 6. Charmigt:) Här hemma är det bara en av två som bubblar på för fullt. Den andre morrar mest och gör pruttljud, men jag antar att det är hans sätt att prata :)

  SvaraRadera
 7. Vad mysigt!
  Håller med, stressa inte. De kommer:)

  SvaraRadera
 8. Han kanske kan få en egen liten kudde på golvet:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han viljar ju huvudet på sin uppblåsbara ligg madrass...kudde också, nej sådan lyx kör vi inte med här hemma =)

   Radera
 9. Kikar in och passar på att önska dig en trevlig Fredag :) Hoppas ni får bättre väder än här, de stormar så fönsterna skallrar, lite typiskt när de vart sol och vår hela veckan haha. Har du några planer för helgen kanske? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma!
   Yes det blir kvartalsutbildning i stockholm på lördag och så bakning, familjemys och långlöpning på söndag =)

   Radera
 10. Kikar in och passar på att önska dig en trevlig Fredag :) Hoppas ni får bättre väder än här, de stormar så fönsterna skallrar, lite typiskt när de vart sol och vår hela veckan haha. Har du några planer för helgen kanske? :)

  SvaraRadera
 11. Det var ett nytt sovsätt.. :)

  HItta just hit & tänkte lämna ett spår efter mig, kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...