måndag 6 januari 2014

Att förändra ett beteende, del 2

Hitta en ny vana som fungerar i ditt liv
Jag kan prata kost i det oändliga för jag tycker att det är så spännande särskilt i kombination med mänskligt beteende
Så, om vi tar några exempel gällande kost. Säg att du bestämmer dig för att ALDRIG mer äta godis. Om du tänker efter en gång till, är det något som du kommer att kunna hålla för alltid? ( eller vad det nu kan vara som du känner att du inte kan vara utan).
Jag kan bara gå till mig själv och vet att det skulle ALDRIG funka.
En lite detalj i det hela.
Hjärnan är i många fall väldigt smart, men ord som inte och aldrig har den svårt att förstå. Så när du intalar dig att jag ska INTE äta godis, så uppfattar hjärnan, ät godis.
Däremot kan du bestämma dig för att begränsa ditt ätande av sött till en dag i veckan, för handen på hjärtat när något blir förbjudet, vill man inte ha det ännu mera då?
Tänk på att den dagen som du har satt ok att äta godis på är inte lika med att tok frossa, då är det mycket bättre att ta något litet varje dag.
~~~~
Du ska inte heller tvinga i dig något bara för att du vet att det är bra för dig. Tycker du att broccoli är bland det värsta som finns, ja men ät inte den grönsaken. Välj istället något som du tycker är gott, annars är det lätt att falla tillbaka i gamla vanor fortare än man hinner reagera.
~~~~
Min man exempelvis som tycker att havregrynsgröt är bland det värsta som finns, började rätt som det var att äta det till frukost, jag tror att det höll i sig i max två veckor sedan var han tillbaka i smörgås träsket och tappade både fart och motivation i att ändra sina frukostvanor, med kommentaren
 – det funkar ju ändå inte för mig….
OCH
Det här med att röra på sig
DET SKA VARA ROLIGT!!
Hitta något som du tycker är kul och som du känner gör nytta för dig. Det ökar chanserna för att du kommer att göra det igen och igen och igen

4 kommentarer:

 1. Kul med en fortsättning =)
  Jag är tvärtom, ska jag hålla mig till en gång i veckan så frossar jag som tusan =( Då är det bättre att hålla det helt borta ifrån mig och om jag ska vara allvarlig, socker är inget som är nödvändigt för mig. Inte förrän jag får i mig en dos, då går jag igång med en gång. Jag är inte där ännu, men jag är en god bit på vägen. Jag lär mig mer och mer hur jag ska hantera detta. Jag önskar dock att jag kunde äta lite och sedan lägga av. Det är nog något lättare då min mage inte tål socker på grund av sjukdomen. Sedan ska jag tillägga att det händer att jag äter, det är inte de. Dock tar det en tid innan både jag och magen är i fas igen. kramar till dig!

  SvaraRadera
 2. Det är ju så lätt i teorin ,men nu jäklar ska det funka i praktiken också!! Tack för tips och motivation!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 3. Jag håller med. Det ska vara roligt, gott och något som fungerar i längden. Inte för krångligt. Inga förbud. Bara mer nyttigt helt enkelt och dit är vägarna många. Alla kan hitta sitt sätt. Kram.

  SvaraRadera
 4. Tack för peppningen! Jag tar till mig det du skriver!! Bra!

  Kramar Anna

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...