torsdag 20 september 2012

Hur gör du för att tackla nervositet?

Just nu är det fullt fokus på inlärning av koreografi, då det är dags för releaser av Les Mills koncept på mitt gym nu på lördag. Det är oftast flera instruktörer som temar på varje klass och vi brukar alltid hitta på något tema att klä ut oss till eller annan överraskning, så även denna lördag. ( lovar att visa bilder).
Det är ganska skönt att ha fullt fokus på koreografier just nu då jag nästa vecka ska ta mig ur min bekvämlighetszon inte bara en utan två gånger.
På torsdag är det dags att filma Sh´bam som ska skickas in för att förhoppningsvis bli godkänd. Hur väl jag än kan koreografin och musiken så kan jag ge mig den på att bara för det dyker upp en filmkamera i salen så blir jag mer nervös än vanligt, varför är det så?
Förhoppningsvis taggar jag till ordentligt av nervositeten och kör ett grymt pass.
Sedan är det då dags för konventet!!! Söndagen den 30 september på Campushallen i Linköping, där jag ska presentera en spinning klass. Det ska bli så otroligt kul så jag knappt vet vart jag ska ta vägen med mig själv. Men hur förbereder jag mig för det liksom?
Min förhoppning är att jag bara ska njuta, ha så kul som möjligt och leverera en tuff, bra och galet jobbig klass utan att jag säger alltför mycket konstiga saker. För är det någon gång det kommer grodor ur munnen så nog är det väl när man är nervös eller? Jag har en fundering på att skriva ned det jag vill förmedla för att klassen ska bli så bra som möjligt, helt enkelt ett ”kör schema” för när jag ska prata, vad jag ska säga osv. Det kan vara skönt att ha en plan att utgå från ifall nervositeten skulle sätta in!

Hur gör du för att tackla nervositet?

21 kommentarer:

 1. Det kan som du säger vara bra att ha en plan, det kan hjälpa till att lugna nerverna. Sen om du inte använder dig av den spelar inte så stor roll. Jag tror på att vara väl förberedd, sen brukar nervositeten släppa när man väl kommit igång och då flyter allt på. : )

  SvaraRadera
 2. Åh ja känner igen mig, även om de är helt olika saker vi ska göra. Ja är nervös för att börja köra pass, något ja längtat efter så länge men ändå!
  Ja vet ju att när det väl är gjort så kommer jag vara så nöjd, och det är den känslan kommer jag ta med mig. Tillsammans med att vara väl förberedd ( I mitt fall kommer en fusklapp få följa med, sen hoppas ja inte ja behöver använda den).

  SvaraRadera
 3. Det tror jag absolut du gör, taggar till. Man brukar prestera bättre när man är lite nervös är min erfarenhet. Lycka till! Kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Jag tror att det kommer gå jättebra! Bra att vara väl förberedd och ladda med positiva tankar! Du KAN! :)

  SvaraRadera
 5. Det kommer att gå sååååå bra!

  Jag vet inte.... jag försöker bara tänka på att jag är bra och tycker ingen annan det så får de väl tycka det. Jag stressar dock lätt upp mig för skitsaker. Som att jag ska hämta barnen på dagis och sitter i bilkö trots att det inte spelar någon roll om jag kommer 15.30 eller 16.30... egentligen. Men hetsar ändå upp mig helt i onödan. Försöker dock tänka på det eftersom jag lider av extremt svår tinnitus. Och den blir ju liksom INTE bättre av att jag går igång.

  Lycka till nu! Det kommer att gå som en dans :-)

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att du ska instruera på ett konvent!! Det kommer bli HUR BRA SOM HELST! :)
  Och efteråt kommer du fullkomligen flyga fram av energi och endorfiner! :)

  SvaraRadera
 7. Andas... :)
  Jag vet faktiskt inte hur man gör. Jag har alltid nerver inför varje ny release, men det ger sig så fort jag sätter igång musiken.
  Du blir grym! Klart du fixar detta. Nervositet är BRA! Då presterar man bättre och håller sig skärpt. Och så fort musiken startar så kommer du att rocka :)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag förstår dig helt och hållet, jag är nämligen precis likadan. Jag vet att du kommer att äga :P Du kommer att göra ett så bra jobb som tusan. Jag önskar att jag hade något tips, men det är svårt. Du fixar de galant :D
  Angående bacon så använder jag mig av tulips. De är de baconen som jag tycker bäst om, de är rökt och innehåller inte rökarom. De har två eämnen, men de är svårt att komma ifrån tyvärr :S Ett tips är att lägga baconen på ett bakplåts papper och in i varmlufts ugnen. De blir så perfekta när man gör dem i ugnen och så slipper man stå och steka :P Ha en fin kväll!kram

  SvaraRadera
 9. Det kommer gå fint! Förstår dig väldigt bra! Jag blir själv också väldigt lätt nervös, men det släpper alltid senast då man kommer igång :-) Du kommer att göra ett perfekt jobb! Kram

  SvaraRadera
 10. För mig är förberedelse oerhört viktigt. Senaste åren har jag börjat lägga alltmer tid på att scripta och öva på mina klasser. Det tycker jag har gjort mig mycket mer trygg när jag väl står/sitter där framme, samt så vet jag vad som funkar ihop och inte. Antalet grodor och annat tokigt som kan sägas göras, minskar oxå drastiskt.

  Det bästa sättet att bli vän med kameran är att filma flera gånger. Dels så ser du själv vad och hur du gör, säger osv samt att du vänjer dig vid kameran. Det finns tyvärr inga genvägar där..........

  SvaraRadera
 11. Bakning kanske inte funkar i alla lägen, men det är något jag gör ofta...det både lugnar och ger ro..

  SvaraRadera
 12. Hej hopp vad händer idag då?! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 13. ..utsätter mej för det gång på gång på gång !! Och även genom god förberedelse.

  SvaraRadera
 14. Jag har tyvärr inga bra tips, för jag är själv ett nervvrak emellanåt.. Men tror du kommer klara det galant! Tro på dig själv och råkar du säga fel, spelar det väl ingen roll? De godkänner väl instruktörer som är bra och som brinner för sitt jogg? Inte för att de är perfekta?? :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 15. Att vara ordentligt förberedd bruka hjälpa mig.

  Tack för kramen....

  SvaraRadera
 16. Tack, vad goe du är <3
  Hur har de gått idag? Kramar

  SvaraRadera
 17. Tack för alla fina tips, förberedelse A & O
  Helgens releaser är avklarade, nu är det bara filmning och event kvar...NU kör vi!

  SvaraRadera
 18. Jag mediterar! En meditation som går ut på att ge mig själv de egenskaper som jag tror behövs för att klara min uppgift på bästa sätt. Kort förklarat :-)

  SvaraRadera
 19. Åh hoppas det gick alldeles strålande! Eller! Det vet jag att det gjorde!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...