Här kommer receptet från igår som jag lovade!
Frasig äppelpaj
4 äpplen
½ dl sirap
½ dl vatten
1 tsk kanel (jag har mer)
1 msk socker
PAJ DEG
100g smör
1 ½ dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Sjud klyftorna nästan mjuka i sirap och vatten, och vänd dem under tiden försiktigt ett par gånger i kastrullen. Pudra över kanel och dra kastrullen från plattan.
2. Rör ihop smör och socker till pajdegen arbeta tills det är mjukt. Tillsätt ägget. Blanda de torra ingredienserna, vänd ned i smörblandningen och arbeta ihop till en deg.
3. Tryck ut två tredjedelar av degen i pajformen, ca 22 cm i diameter. Lägg i äppelklyftorna, strö på 1 msk socker och ev mer kanel om du vill. Kavla ut resten av degen till en rektangel på lätt mjölat bakbord. Skär eller sporra ut ca 1 cm breda remsor och lägg dem i ett rutmönster på äppleklyftorna. Grädda pajen i mitten av ugnen i 30-35 min
4. Servera med vaniljsås eller vaniljglass
Thank You!! Ska prövas...
SvaraRadera