tisdag 7 augusti 2012

Prestationsångest!!!

Av någon konstig anledning har tiden från maj till nu gått försvinnande fort.
Min tanke var att i början av sommaren fundera på musik och upplägg inför konventet i slutet av september.  Jag redan från början haft en tanke om hur passet ska läggas upp, men på något konstigt sätt har jag visst trott att det bara ska lösa sig och inser nu att jag börjar få lite prestationsångest.
För ja, jag vill ju verkligen göra det SÅ bra jag bara kan och jag vill att klassen ska vara en Karro klass, helt präglad efter mig, min musiksmak de kombinationer jag gillar, genomtänkt in i minsta detalj och rätt låt vid rätt tillfälle och så vidare, bra så, men varför är klassen inte redan klar då??!?! Jag har ju satt ihop hur många spinning klasser som helst i mitt liv utan problem så varför skulle detta vara någon skillnad?
Jo för att jag vill att passet ska vara perfekt, min tanke var ju som sagt att ha klassen klar så fort som möjligt för att kunna cykla till den, cykla in den lära mig utan och innan när det händer något i musiken, men upplägget och val av musik har ändrats under sommaren så jag gissar att det bästa är att göra klassen och testa om känslan jag vill förmedla med klassen är den samma man får när man cyklar.
Musik tips anyone?

24 kommentarer:

 1. Musiken är ju SÅ viktig för att man ska orka. Men smaken är ju olika, jag gillar ösig dansschlager & pumpig techno, fast bara när jag tränar. Black Eyed Peas har bra träningsmusik. Eller 80-talet hade en del pepp-musik..
  Hur gör du med musiken sen? Har du den i Iphone, CD-skiva?? Minns förr när de använde kassettband och bytte hej vilt!! Usch nu kände jag mig gammal .. ;)
  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anväder i vanliga fall ett mixerprogram i datorn och mixar ned på cd, men nu ska jag få hjälp av en DJ.
   Gillar också den musiken.

   Radera
 2. Ja sommaren har ju svishat förbi. Musiktips kan jag inte komma med, men jag är säker på att du kommer att leverera och har ångest i onödan!

  SvaraRadera
 3. Använd din favvomusik som du redan kan och har spinnat till. Då är du en bit på väg med skapandet. Jag ser fram emot inspirationsboosten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fundera på att göra så...gjorde ett förslag igår, problemet har för mycket låtar att välja på. LYX!

   Radera
 4. Men du är så himla grym! Det kommer att bli PERFEKT! Promise!

  SvaraRadera
 5. Som sagt, svårt att tipsa om musik när smaken är så olika. Dessutom antar jag att tempo/takt ska stämma överens också..?

  Men som sagt innan, ösig schlager (kända = sönderspelade låtar... Haha!) brukar ju funka bra för de flesta. :-)

  SvaraRadera
 6. Det kommer att bli helt perfekt!! Och håller med Västgötskan - satsa på allt som trallar :)

  SvaraRadera
 7. Är det någon speciell stil du är ute efter eller kör du varierade låtar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmmm, låter det vara osakt så länge.

   Radera
 8. Det där kommer du säkerligen fixa galant!! Lite prestationsångest är aldrig fel, men bara lite :). Jag älskar att träna till riktigt bra dansmusik med ordentligt pumpande bas :). Schlager funkar inte alls på mig, men vi är ju alla olika! :)

  SvaraRadera
 9. Prestationsångest?! Nej lägg ner.. Det är pirret i magen som är inspirationen och att man skärper till sig av det. Du kommer fixa ihop ett bra program, modell Carro!
  Och du, ett konvent, det är också ett spinningpass, dock några fler deltagare. Och du kommer du stå pall för. Välj din egen musik och var dig själv!!!

  SvaraRadera
 10. Ja sommaren har bara försvunnit och nu redan augusti och det känns som att hösten är på ingång. Men gärna lite mer sommarvärme, i alla fall den 18e :)

  Musiktips är svårt! Välj det du tycker om att cykla till som ger dig energi som du kan förmedla ut till deltagarna. Gå igenom dina gamla pass och samla dina absolut favoritlåtar! Jag tror att det kommer gå jättebra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis vad jag just gjort!!!
   Nu ska jag bara få ihop sträckan.

   Radera
 11. Det komemr gå superbra såklart! Men som du önskar ska jag förmelda några av mina favoriter från förra terminen: Ecuador, E-types "This is the way I want to live", "Sexy and I know it", Roxettes "Sleeping in my car", och Pinks "So what". Ett litet askplock som kanske ger inspiration :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla!!
   Tänkte att jag skulle lägga ut mitt pass på bloggen när konventet varit, som inspiration.

   Radera
 12. Åh, jag känner så igen den där känslan från både skolbänken och instruktörssadeln När man vill få till nåt bra, nåt utöver det vanliga låser man sig till sist. Bort med kraven och fram med glädjen. Jag är säker på att du kommer få ihop en superbra spinningprogram. :) Lycka till, och trevlig helg!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...