fredag 17 augusti 2012

Bra start

Hemma på vår gata i stan, ja eller rättare sagt hemma hos mig, lite utanför stan. Där väcker lilleman oss andra vid 06.30. Jag tror han har ärvt det glada morgonhumöret från mannen i huset för inte är det av mig. När jag var föräldraledig med den äldsta sonen kunde vi sova till 10.30 utan problem trots att han somnade vid 19 snåret.
Så med andra ord är det två pigga och två riktigt, riktigt morgontrötta som möts vid frukostbordet.
Med inskolning på ny avdelning för den stora, renovering av huset, pass på gymmet, bus med barn och allt annat fix som måste göras har jag funderat på hur jag ska få in tid för egen löpning så ofta som jag önskar. Jag har ju sagt det själv att vill man så går det och jag måste ju tro på mina egna ord.
Jag önskar att jag vore morgonpigg, jag gör verkligen det, för att dagligen kunna förlägga träningen tidigt innan resten av familjen vaknar. För hur trött jag än är på morgonen kan jag ibland tycka att det är den perfekta starten på dagen, men det finns ju en gräns. Jag vill inte gå upp hur tidigt som helst.
Och ibland är det helt enkelt bara att ta tillfället i akt, som i morse. Efter att ha vridigt och vänt på mig ett bra tag i sängen och insett att jag inte skulle somna om tittade jag på klockan. 05.10… alla sover. Tog ett snabbt beslut om att ge mig ut och väcka kroppen med en löptur.
Jag vet ju att det är underbart skönt när jag väl kommer ut, att det sedan inte blir den mest kvalitativa löprundan är inte så viktigt. Bara ett alldels underbart sätt att börja dagen på, få massa energi, egentid, ja ungefär så!
Då är jag redo för fredag!

Ytterligere en favorit från Röhnisch...alltså materialet,.... to die for

28 kommentarer:

 1. Härlig start på fredagen!
  Hoppas du får en lika härlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jättebra jobbat! :) Det ären vanesak o gå upp tidigt. Jag har gått upp tidigare och tidigare stegvis och sedan vant mig. Vad som kändes tidigt förr är ju sovmorgon nu. De är lustigt de där. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så ;O)
   Problemet är ju bara att det är under sena kvällar jag hinner något, när barnen somnat och då är jag ännu tröttare på morgonen =)

   Radera
 3. Härligt med fredag! Själv blev jag väckt av tuppen och kunde inte somna om....

  SvaraRadera
 4. Som sagt en vana att gå upp tidigt och köra! Jag brukar köra ett löppass innan Marcus åker till jobbet...oftast redan vid 06-tiden sticker jag ut och resten av dagen blir ju kanon med en sådan start! Starkt gjort av dig så tidigt i morse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är imponerad av dig som fixar det, eller rättare sagt som har det som en vana. skulle också vilja!

   Radera
 5. Inte heller en morgonmänniska, sover hellre och tar dagen som den kommer...
  Men ibland kan det va skönt helt klart..
  men föredrar helst en rejäl frulle innan jag ger mig ut på tränings banan..

  Har du fått nya ica buffe? Mkt härligt innehåll! som julafton varje gång den kommer..
  Bakhelgen är som given tror ja allt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behöver också äta innan jag tränar, där av den lugna rundan.
   yes det har jag, men har inte hunnit bläddra ännu.
   Härligt!!

   Radera
 6. Imponerande att kunna komma igång med löpningen runt kl 06.00. Trots att jag går upp runt kl05 vissa veckor så skulle jag inte förmå löpning ändå! En annan tanke som slår mig med morgon löpning vet de anhöriga var man springer om det skulle ev händ ngt. Har en bekant som fick en infarkt under just morgonlöpning, 36år bara. Kroppen måste vara utvilad. Vi är alla olika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men usch och fy så tragiskt, det vill man ju verkligen inte att det ska hända!!!
   Kanske finns en anledning till att jag INTE ska upp och jogga på morgonen, den sjukdomen finns ju dessvärre i släckten.

   Radera
 7. Vilken underbar start på dagen. håller med, de finns en gräns för hur tidigt och vad man vill offra. SÖmnen är viktig!kramar

  SvaraRadera
 8. Smart att passa på när du ändå inte kunde sova! Härligt att starta dagen med löpning!

  SvaraRadera
 9. 05.10 det var väldigt tidigt!!! Bra jobba!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror nog klockan var 05.30 innan jag var ute, men ändå TIDIGT!!

   Radera
 10. Kan bara hålla med dig... Jag önskar verkligen att jag skulle orka upp och träna på morgonen. Nu i höst kommer jag antagligen köra 1 morgonpass/v för att hinna med den träningen jag vill... Leo har dessutom sovit extremt dåligt de senaste 4 veckorna ( vaknat upp mot 10 gånger!! ) så det har inte alls varit aktuellt. Nu är det dock bättre, peppar peppar :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som här, liten vaknar en gång i timman och det är som alltid bara mamma som funkar. trötter...

   Radera
 11. Oj vad tidigt! Imponerande! :)

  I vanliga fall slinker det ner några godsaker varje dag, men den här gången har jag bestämt mig för att försöka göra ett uppehåll och kanske lyckas minska begäret något. Än så länge har dock inte suget minskat.... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är imponerad av dig, tycker du är superduktigt.
   Kan tänka mig att det tar några veckor innan det minskar.

   Radera
 12. Vårt hotell heter Long Beach i Alanya det bästa hotell jag har bott på kram Diana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut ett alternativ.
   Kram

   Radera
 13. Vilken start! När jag funderade en liten stund på det med morgonträning och vanor och trötthet så kom jag på att du har en gång i tiden varit flitig morgonlöpare. För länge, länge sen när vi var unga så sprang vi lugna morgonjogg runt stångån ju! Minns du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag minns och jag vet ju att bara jag börjar så får jag in rutinen, för det var verkligen bästa starten på dagen!!!
   Men som sagt, att inte sovit en hel natt på över tre år sätter sina spår... och nu när liten vaknar hela tiden på nätterna är jag vraket själv!!
   Men det är ju övergående.
   kram

   Radera
 14. ååå vad härligt! Älskar morgonturer! Nu har vi införskaffat en dubbel-löparvagn. Perfekt för då finns det inga ursäkter att inte springa. Men jag tar det fortfarande lite lungt så att kroppen skall hinna bygga upp styrkan igen.

  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...