onsdag 8 augusti 2012

Jag är fast!

Alltså HUR mycket kan det regna egentligen? Finns det inte någon gräns för när enough is enough eller?
Jag har inga problem med att springa när det regnar, men detta är inte regn det är något heeeelt annat och då är inte ens jag intresserad.
Men nu till saken, jag brukade bara ge mig ut och springa.  Inte vara så intresserad av tid eller sträcka men sedan jag testat runkeeper är jag fast, och jag mäter allt, japp precis allt. Vill inte ens ut och springa när det öser för att jag kan förstöra telefonen och då kommer frågan. Jag har letat och letat efter en vattentät vad  .. den.. nu.. kallas.. som.. man.. har.. telefonen.. i på armen??!

Och den jag hittade som verkade ok är inte till en Ipone utan till någon annan, där hålet för sladden sitter på fel sida (förstår du vad jag menar?). Hur dumt som helst, för då kommer det ju in vatten och det var ju just det som jag ville undvika.
Har du något bra tips på modell?

26 kommentarer:

 1. Köp en riktig löplklocka istället med GPS. Då slipper du problemet med att förstöra telefonen och dessutom är GPS:n mer exakt och tillförlitlig. Den modell jag kör med är helt suverän-du får allt! PolarRCX3M GPS. Du har en liten enkel enhet(GPS:n) som du klickar fast i byxlinningen, väldigt smidigt! Du har allt son en pulsklocka har men du kan också få sträcka, km-tid, snitthastighet mm. Kostar några tusenlappar, men den vinner i längden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har en svindyr som är alldels för avancerad och har legat i sin karton i över två år...för mycket inställningar för att komma igång för att jag ska tycka att det är enkelt. jag vill bara trycka på en knapp och köra =).
   Funkar inte GPS´n i mobilen?

   Radera
 2. Hahahaa, känner igen det där med att vilja mäta tid och sträcka... hade en period när jag mätte ALLT. Nu är jag mindre fanatisk (går i vågor).

  har inget tips på "väska"... men ett Nike+ armband annars? Inte så dyra.

  SvaraRadera
 3. går det inte att göra ett litet hål på rätt sida då? För hål som hål (Hehe, där gick min sjuka humor in... Sorry!) Men vad jag menar är; det första hålet för iphone är väl inte heller 100 % vattentätt då...?

  SvaraRadera
 4. Haha, känner igen mig. Skaffade ny telefon i juli och i samband med köpet skaffade jag även runkeeper. Jag är fast :) Tycker det är kanonsmidigt :) Man ser exakt var man sprungit, hur långt och snabbt, samt får info i örat var 5 minut hur långt man sprungit och vilken kilometertid. Jag har nog ingen 100 % vattentät grej för telefonen. Idag satte jag en plastpåse över den också. Haha :) Men antar att man kan gå in till en butik där se säljer telefoner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också funderat på plastpåse, gissar att de som konstruerat dem inte springer... eller bara springer i strålande sol för det finns hur många varianter som helst men vatentäta..killen i butiken bara tittade på mig, precis som om man springer väl för f.. inte när det regnar...

   Radera
 5. Har inget bra tips att ge tyvärr men runkeeper verkar vara bra. Kram Nilla

  SvaraRadera
 6. Har tyvärr inga tips då jag bara haft en modell som de skulle regnat in på :/ Kolla tradera kanske? kram

  SvaraRadera
 7. Jag kör också RunKeeper - lägger in passet på deras sida sen. Jag köpte en armhållare på Kjell i Company (99:-). Funkar bra! Det är ett litet ”lock” på så det kan inte skvätta vatten uppifrån. Men är det regnigt eller risk för har jag med en plastpåse att stoppa telefonen i och har i handen. Vill inte heller den ska bli blöt!

  SvaraRadera
 8. Ett tipps är midjeväska för löpare ,från 99kr, förutom mbltfn så kan du få plats med nycklar och så mycket mer utan att det känns tungt och otympligt eller skramlar. Hade själv en när jag sprang maran senast, funka hur bra som helst! Då laddad med energigel och mbltfn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha det kan ju vara något, vattentät?

   Radera
 9. Jag köpte också en där hålet inte passade men jag gjorde ett extrahål .. har gått jättebra. Jag har dock telefonen med för musiken, sträcka/tid mäter jag med min Garmin på armen.
  Tidigare hade jag en midjeväska men hörlursladden blir så ivägen då.
  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har också börjat springa med musik, vilket jag ALDRIG gjort innan, kanon.

   Radera
 10. Jag skulle oxå behöva ett vattentätt fodral, igår hade jag tänkt springa men struntade i det eftersom det regnade så mycket och jag inte gillar att springa utan runkeeper eller utan musik.... Jag har ett fodral som man har på armen men jag vet inte hur vattentätt det är... I och för sig har jag ju tappat mobilen i vattnet och ändå funkar den.. ; )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fodralet på armen och en plastpåse om OM det regnar riktigt mycket måste ju funka, eller vad tror du?

   Radera
  2. ja, det borde funka, jag har haft plastpåse vid andra tillfällen än vid springning. Idag SKA jag springa oavsett väder och det ser ut som att det kommer att regna senare (alltid just när man ska gå hem från jobbet ; ) ) så då kan jag testa..

   Radera
 11. Haha jag blev också helt biten. Nu börjar jag mäta alla sträckor. Vägen till ICA runt knuten, till jobbet, till T-banan... Ett beroende!

  SvaraRadera
 12. Jag är precis likadan, vill veta hur långt jag springer.
  Fast ja gillar inte att ha telefonen me när ja springer (dumt när man bloggar och vill ha bilder..)
  För mig är de en Apple shuffle för musik och en garmin gps på armen:) ÖS regnar de så lämnar ja musiken hemma, men klockan klarar regn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som är bra med att ha med mobilen, att man faktiskt kan fota.

   Radera
 13. Jag kör sportarmband och regnar det stoppar jag telefonen i en liten " red-line påse" innan jag sätter den i sportarmbandet. Funkar kanon!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...