lördag 10 december 2011

Någon som vet?

Planen för dagen var att ge mig ut på en löprunda utan barnvagn, men efter att ha varit och huggit julgran i den iskalla vinden, valde jag istället att stanna hemma och öva in nya pump klassen istället. Uppvärmning, ben, bröst, triceps, biceps och utfallslåten var vad jag hann med. Hade bestämt mig för att köra fem låtar, så sista ben låten var ren bonus. Jag är verkligen i behov av att stärka upp kroppen så nu i efterhand var det ett bra val att köra pump istället.
Jag har inte vågat mig på rena magövningar ännu, då jag inte tycker att den rakamagmuskeln har dragit ihop sig än. Tre månader sa min mvc sköterska att jag skulle vänta, vilket det har gått den 23/12. Men även fast jag bara kört balans och stabiliserings övningar tycker jag inte att det blir någon skillnad. Jag antar att det tar längre tid efter barn numer två när man fått dem tätt, har ett svagt minne av att mvc sköterskan sa att det är inte alltid muskulaturen går ihop som den var innan. Någon som vet?

4 kommentarer:

 1. Jag började köra mage alldeles förtidigt efter graviditeten. Vänta längre än tre månader.
  //Sofia

  SvaraRadera
 2. Att hitta tillbaks till magmusklerna är kämpigt. Jag vet inte om jag någonsin gjorde det (inga sexpack här) men jag tyckte att jag konstant hade kontakt med bålen. Nu är det min andra graviditet och jag vet inte hur magmusklerna ska komma tillbaks efter förlossningen men jag har lite tips till oss båda: Olga Rönnberg på Mama-bloggen. Ta och läs hennes blogg eller kontakta henne. Det tänker jag göra om ca 15 veckor. Heja magmuskler! :)

  SvaraRadera
 3. Tack snälla, den bloggen ska jag kolla in! lycka till med resten av graviditeten och förlossningen!

  SvaraRadera
 4. Hallå där! Efter min tvillinggraviditet har mina magmuskler fortfarande inte gått ihop (7 månader sedan) och jag kämpar dagligen med plankövningar som är det enda som gäller. Håller med ovanstående om Olgas blogg. Hon förespråkar enbart statiska övningar och bannlyser crunches! Kramar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...