lördag 25 augusti 2012

Löjligt gott

Var ett av middagens tillbehör igår. Ugnsbakade rödbetor med chévre.

Har du inte testa så kan jag varmt rekommendera det. Enkelt och super gott.
4 port
400g färska rödbetor
2 krm salt
1 msk flytande honung
100g chévre
1 knippe färsk timjan (det hoppade jag över)

1.      Borsta rödbetorna rena i kallt vatten. Låt rottråden och några centimeter av blasten vara kvar. Koka i lättsaltat vatten tills de nästan mjuknat ca 20 min. spola dem i kallt vatten och dra bort skalet, skär dem i klyftor.
2.      Sätt ugnen på 225 c. Lägg rödbetorna i portionsformar, eller en lite större form. Strö på salt, ringla över honung och strö på smulad ost ( och timjan) gratinera i mitten av ugnen i ca 8 min.

28 kommentarer:

  1. Jag måste prova!!! :) Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Åhh så gott !! Älskar kombon rödbeter & getost .. magiskt gott!!
    =)

    SvaraRadera
  3. Lät supergott! Måste testa. Tack. :-)

    Det där med utmaningen förresten... *harkel* Alltså jag försöker. Jag kommer ihåg det ganska ofta. Ibland.... ;-)

    Kram M

    SvaraRadera
  4. Gott till potatisgrätäng..

    SvaraRadera
  5. Åh vad sugen jag blev! Egentligen äter jag inte chevre pga laktosen men ibland så syndar jag bara för att jag måste.. Det är värt magont!

    SvaraRadera
  6. Åh! Den kombin är verkligen oslagbar!

    SvaraRadera
  7. Jag brukar rosta rödbetpr i ugnen med olja, timjan, salt och honung... Själv skippar jag getost :)

    SvaraRadera
  8. Gud så gott, har du provat rödbetsbiffar? kram Diana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte gjort själv men ätit det. Borde ju gå att trycka in chévre i dem också ju.

      Radera
  9. http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=22777

    Sånt här kan man göra på en söndag!
    Grymt gott till fikat! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det såg riktigt gott ut.
      Tack för tipset!

      Radera
  10. Åh det är nästan en av mina favvorätter! Och jag är rödbetor runt knuten som jag odlat. Urgod kombination. Men jag gillar inte timjan så mycket så jag brukar ta rosmarin för det älskar jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med rosemarin är mycket godare.

      Radera
  11. Ser väldigt gott ut. Perfekt när man vill hörs något enkelt och gott :) haft en bra helg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns knappt som det varit helg, var tog den vägen??!?
      Har du haft en bra helg?

      Radera
  12. Älskar kombinationen rödbetor och chévre. : )

    SvaraRadera
  13. ÄLSKAR detta! Tyvärr är jag ensam om det hemma... :(

    SvaraRadera
  14. Nomnomnom!
    Ugnsbakade rödbetor med chevré är bara SÅ gott! :))

    SvaraRadera
  15. Men oj så gott. Skulle ju köpa rödbetor idag men glömde. Men till helgen! Tack för tipset.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...