tisdag 29 maj 2012

Farmors rabarberpaj

På många bloggar läser jag att man hittar på alla olika varianter för att få till lite nyttigare chokladbollar eller vad det nu kan vara man vill ha när suget sätter in. Självklart får man göra precis som man vill men vill jag ha en choklad boll så kan inget i världen ersätta det. Samma sak är det med denna paj som är laddad med onyttigheter men god är den.




1 dl strösocker
200g smör
4½ dl vetemjöl
Ångkokta rabarber  
Hallon 500g (om man vill)
Blanda ihop ingredienserna till degen.
Ångkokarabarberna tills de bli lite mjukare, sockra. Valfritt om du även vill ha i hallon sockra även på dem. Lägg rabarber och hallon i pajskalet. Sprid även ut resterande deg över och så in i ugnen.
200c i  15 – 20 min tills den fått färg
(med smör i är absolut godast men självklart kan du använda margarin eller laktosfriavarianter)


21 kommentarer:

  1. Jag bakar alltid efter naturligt recept...
    Ska det vara gott så ska de!

    Bakar väldigt mkt nuförtiden och skoj är det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag med, tycker att det blir så mycket godare då!

      Radera
  2. Håller med, ska det vara på riktigt så behövs det smör och socker:) Låter underbart gott. Jag brukar göra en liknande paj med rabarber men i degen har jag även flingsalt!!!! Grymt gott! Man lägger bara skivad rabarber i en form och pudrar över kanel och lite,lite flingsalt. Degen görs på 150 g smör, 1.5 dl socker, 2 dl vetemjöl, 1 dl havregryn och 2 tsk flingsalt. Smulpajens drottning skulle jag vilja kalla denna underbara skapelse. Serveras med vaniljglass eller varför inte vaniljkräm....gott är det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. mmmmm låter riktigt gott, den ska provas!

      Radera
  3. Ser mycket gott ut! Och visst är det något speciellt med dessa "farmors & mormors" recept .. väcker lite nostalgi!
    =)

    SvaraRadera
  4. Älska rabarberpaj!!! :) Och jag resonerar exakt som du .. varför hålla på mixtra och äta sånt som ändå inte blir speciellt gott? Då kan jag lika gärna låta det vara och njuta desto mera vid de tillfällen man bakar något utöver det vanliga! :)

    SvaraRadera
  5. Man måste unna sig även sötsaker. Gissa hur sugen jag blir när jag ser denna delikatess!! Måste pröva ditt recept det hjälper säkert mot dåliga ryggar också!....

    SvaraRadera
  6. Det är ett måste att även äta det "onyttiga" ibland. Vissa saker är bra för själen andra för hälsan :)

    SvaraRadera
  7. Är helt inne på din linje, ska det vara så ska det vara liksom :D Såg riktig smarrig ut också!

    SvaraRadera
  8. Du är min idol Karro!
    Heeeelt rätt tänk! (Jodå, även inom träningsvärlden)! :-D

    SvaraRadera
  9. Jag instämmer!
    Enda anledningen till att jag skippar en del saker ibland är för att jag inte gillar dom. Men ska det vara så ska det vara. Exempelvis paj. (Som jag gillar).

    Var på löplabbet idag för att kolla om jag ev behövde nya skor, men det sitter/satt i foten. Så... ska testa två par hemma denna vecka (av mina gamla) och se om det bär. Annars får jag i värsta fall bryta på lördag, men starta ska jag. Fast jag dör av nervositet nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart ska man inte äta det man inte gillar, det gör inte jag heller..
      Jag förstår det, hur som är det ju häftigt att ha startat i alla fall och se hur länge det funkar.

      Radera
  10. ÅH! Ser supergod ut. Älskar rabarberpaj! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag också, särskilt nu på vår/sommar

      Radera
  11. Jag funkar likadant men gör energibollar mer som ett lättätet mellanmål. Men inget slår riktiga grejer! :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...