onsdag 16 maj 2012

Mina tankar om boken bli en bättre löpare

Jag kan inte bli annat än imponerad av denna fantastiska idrottskvinna!
Jag tycker att boken är otroligt lättläst, vilket den måste vara en om tvåbarnsmorsa hinner läsa ut en på ett par timmar under en kväll. Jag hoppades ju på inspiration för att ta min löpning vidare, och visst fick jag lite av den varan. Boken innehåller ett 16 veckors program för att klara milen på 50 min samt ett 12 veckor program för att fixa en halvmara. Jag kommer absolut att använda mig av det sistnämnda programmet.
Med finns även bra illustrerade bilder på styrke och stretch övningar samt en inledande presentation av Malins karriär. En helt ok bok, men jag vill ha mer. Fler tips osv.

19 kommentarer:

 1. Halloj :D
  Du har rätt ang vågen och det där med att även mäta sig. Det var pga att jeansen satt så trångt som jag insåg att jag gått upp ett par extrakilon och hamnat på 73 kilo :/
  Jag trivs så mycket bättre när jag ligger under/kring 69-70 kilo.
  Tack för pepp och tips :)

  SvaraRadera
 2. Du som är så bra på allt som har med träning att göra. Kan inte du kolla in det här:

  http://aktivtraning.se/traningslogg/lop-5-km-i-strack-om-12-veckor

  Kan det vara något för mig? Idag orkade jag liksom inte ens springa 300 meter....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha du är rolig du, då borde jag ju sprungit klokare på GT varvet =)
   Ser helt ok ut!

   Radera
 3. Jag läser en bra kokbok just nu...
  Bakverk etc..
  Älskar den sortens böcker..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag också, fick precis hem ett lass från bokus. DDär bla det bästa från Magnolia bakery fanns med oj, oj, oj säger jag bara. Massor att provbaka i sommar.

   Radera
 4. Intressant! Jag kan också tänka mej att läsa i den för lite inspiration.

  SvaraRadera
 5. Har du läst Shirin Djavidis bok, Träna dig 10 år yngre? Jag tycker att den är bra även fast den innehåller mycket man redan känner till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den har jag inte läst ännu. Perfekt tips till sommaren.

   Radera
 6. Ja boken är bra men jag vill att du ska läsa även boken av Ingmarie Nilsson, "Löpträning" en bok som är mer balanserad och ger en mycket mer bred grund att stå på. Ingmarie Nilsson har över 20 års erfarenhet av löpning på långa distanser den erfarenheten har inte Malin kommit till än, utan bygger mycket på hennes friidrotts bakgrund, med den tränings former som hon har byggt upp från tidig bardom och drar nytta av idag. Läs boken och du får en bra balans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt, den ska jag läsa. Tack för tipset.

   Radera
 7. Vad härligt. Kul när man hittar nya inspirationskällor. :)

  SvaraRadera
 8. Jag är tveksam till boken (utan att ha läst den) eftersom jag inte tycker att hon ger så särskilt bra svar på Maratonbloggen där hon svarar på läsarfrågor. Hon befinner sig lite för långt ifrån "amatörnivån". Men jag håller med ovanstående om att Ingmaries bok är bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen min känsla av att jag ville ha mer. Måste läsa Ingmaries bok.

   Radera
 9. Jag skulle behöva ett superdupertips (eller piller hahaha) för att fixa maran då jag inte sprungit långpass på 2 veckor... HJÄLP! (Min fot gjorde så ont att jag grät).
  Jag tror absolut på träningsprogram (kör ju ett själv), men det är så jädra svårt som mamma att hinna med allt ibland och det är så stressande att "misslyckas" med programmet tycker jag.

  Älskar bloggar och bra tips man kan få här och där. Ibland är inte böcker och program den bästa fitten - fast det vet du ju ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det där dåliga samvetet måste bort. Du har ju kört långpass innan så det är nog lugnt. Perfekt med bloggar ju, massa inspiration.

   Radera
 10. De är ju perfekt! Jag ska ta mig en kik snarart i denna boken =)

  Ja, mina arbetstider är inte roliga alls :/ Jag trivs inte med dem för fem öre=/ ha en toppen dag!kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...