måndag 29 september 2014

Kryddigt fröknäcke

Superenkelt och jätte gott, till och med barnen gillar att mumsa på dem.


2 dl majsmjöl
1dl solroskärnor 
1 dl linfrön
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
1 msk mortlade fänkålsfrön

Övrigt;
Flingsalt
Blandade frön och kärnor att toppa med.

Gör såhär;
1.  Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön att toppa med.

2. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ut till en tunn platta.

3. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt samt frön.

4. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 min eller tills bröder börjar få fin färg.

5. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.

5 kommentarer:

  1. länge sen jag gjorde fröknäcke, blev sugen nu :) Ser gott ut!

    SvaraRadera
  2. Älskar fröknäcke. Ska testa detta! Tack för receptet.

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  3. Det där gjorde min lilltös i skolan förut, riktigt mumsigt.
    Ha det! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  4. Ja, sovmorgon får man inte rent för ofta.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...