2 dl majsmjöl
1dl solroskärnor
1 dl linfrön
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
1 msk mortlade fänkålsfrön
Övrigt;
Flingsalt
Blandade frön och kärnor att toppa med.
Gör såhär;
1. Värm ugnen till 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön att toppa med.
2. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ut till en tunn platta.
3. Ta bort det övre bakplåtspappret och toppa med lite flingsalt samt frön.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 min eller tills bröder börjar få fin färg.
5. Låt kallna och bryt sedan i mindre bitar.
länge sen jag gjorde fröknäcke, blev sugen nu :) Ser gott ut!
SvaraRaderaMums vad gott
SvaraRaderaÄlskar fröknäcke. Ska testa detta! Tack för receptet.
SvaraRaderaKRAM Anna
Det där gjorde min lilltös i skolan förut, riktigt mumsigt.
SvaraRaderaHa det! Kram Jennifer
Ja, sovmorgon får man inte rent för ofta.
SvaraRadera