torsdag 1 maj 2014

Hallon & rabarberpaj

Paj deg;
200 g smör
1 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl

Låt smöret vara mjukt, rumstempererat innan du blandar ihop alla ingredienser till en smul deg. Tryck ut hälften i botten på en pajform.

Ångkoka rabarberna, valfri mängd men minimum är 5-6 stjälkar ( det ska täcka botten på pajformen).
Häll rikligt med socker över.
Fördela 300-400g hallon över, rabarberna. Färska eller tinade.
Fördela resten av pajsmuldegen över.

Grädda mitt i ugnen 200c. I 15-20 min, håll lite koll mot slutet. Den ska få fin gyllenbrun färg.


8 kommentarer:

  1. Det är farligt gott med rabarber/hallon paj!!! Gärna med en massa vaniljsås ;-)
    Sv: jag har fått mina pallkragar men sett att de finns i div byggvaruhus! Allt från 100-150 kr/st

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Åh hallon och rabarber guuu så gott! :)

    SvaraRadera
  3. Haha men hallå! Precis vad jag också bjöd på! Hallon och rabargerpaj :-) Så Gott!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  4. Så smaskigt! Det blir en hel del rabarberpaj nu här med ;-)

    SvaraRadera
  5. Mums filibabba. Rabarber har vi en hel del av i trädgården... och paj är gott :) Kram.

    SvaraRadera
  6. Vad vårigt och gott med rabarber!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...