onsdag 28 maj 2014

Schweizernötstårta

Underbart med långhelg, välbehövligt och mycket efterlängtat.

Vad passar väl då bättre än att baka. Denna enkla tårta är fantastiskt god.


10-12 bitar
100 g sötmandel
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl

Topping;
200g schweizernötschoklad
7 msk grädde
1 msk smör

Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 175 grader. Msk mandel fint i en kvarn. Smält smöret i en kastrull.

2. Vispa ägg och sockerpösigt 3-5 min

3. Blanda ned mald mandel, mjöl och till sist smält smör. Rör till en jämn smet.

4. Smörj en rund from med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter

5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 min. Den ska vara lätt gyllenbrun. Låt svalna

6. Smält chokladen över vattenbad. Rör ned grädden och till sist smöret. Se till att allt blandas väl.

7.  Bred chokladsmeten över kakan och ställ den i kylen för att svalna.

Lycka till!


6 kommentarer:

  1. Allt i choklad väg är ju så gott!!!
    Själv blir jag lite veckoblind då jag jobbar imorgon fredag

    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Åh ljuvlig tårta!!

    Önskar dig en härlig ledighet! Själv jobbar jag men får njuta av kvällarna! :)

    SvaraRadera
  3. Gott..
    Jag är ledig idag men får nog åka in en sväng imorgon bitti och röja i mail och sånt.. Jaja, blir ju mycket extra ledigt ändå.. Kram Sara

    SvaraRadera
  4. Åh gud så god den ser ut!
    Extra plus för att den inneehåller "vanliga" ingredienser; smör, socker och grädde. Och choklaaaaad! :-)

    SvaraRadera
  5. hihi antingen möts man av träningsinspiration eller så det motsatta hos dig:) Kram Pernilla

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...