tisdag 29 april 2014

Njut av nuet

Det är så viktigt att stanna upp och njuta av nuet. Vara lycklig för det man har precis NU!

Jag är expert på att rusa, till nästa helg, till nästa resa, till eftermiddagen då jag äntligen får träffa barnen och så vidare. Så håller det på, och jag måste hela tiden påminna mig själv om att njuta av nuet.

Ett av mina starkaste minnen är den dagen då min pappa dog, tiden stannade och jag ville inget hellre än att spola tillbaka. Jag önskade att jag inte skulle ha haft så förbannat bråttom sista gången jag träffade honom i livet. 
Vad var viktigare än att prata lite extra med pappa? Såklart något helt ovesäntligt, och just det brukar jag påminna mig själv om,
HA INTE SÅ BRÅTTOM HELA TIDEN.

Så fina blogg vänner, njut av nuet. Stanna upp och ta ett extra andetag. Se dina nära och kära lite extra och överös dem med kärlek.
13 kommentarer:

 1. Så sant och så vackert du skriver.
  Och visst är Trädgårdsföreningen vacker nu. Älskar lusthuset!
  Kram Helén

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet och visst är det så!! Känner att jag också bara "rusar på", ibland ser jag bara framåt och är inte här och nu. Inte bra alls! Och man behöver hela tiden påminna sig själv... Klyschan "Carpe Diem" är eg riktigt bra!!
  Ha en fin valborg!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Med barn, jobb, aktiviteter, egen träning, vänner mm mm är det lätt att man alltid ligger steget före...
  Kanske är det så att vi tänker lite extra på att stanna upp när vi förlorat någon nära! Jag säger till mig själv ibland och min mammas ord kommer upp i huvudet!
  Nä njuta är det som gäller
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Så fina tänkvärda ord! Och visst har du rätt, jag är en mästare att bara blicka framåt och tiden går verkligen fortare när man blir äldre... Men imon åker jag på en "lyxresa" med bästa vännen och ska njuta av hennes sällskap o massor av avkoppling i en vecka, kram Suss

  SvaraRadera
 5. Mycket bra sagt. det är det jag försöker träna på varje dag, men som sagt det är lätt att bara rusa på och tänka framåt hela tiden.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Åh vad bra du skriver! Det är så sant så, det gäller att stanna upp och njuta, vara här och nu. Det är inte alltid lätt och jag har mycket kvar att jobba med för att inte stressa upp mig.
  Ha det bra! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 7. Att leva i nuet och hinna se det lilla försöker jag verkligen leva upp till! Jag gör så gott jag kan... och jag har verkligen blivit mycket bättre på det än tidigare! Jag är tacksam för varje dag och ser det som en gåva! Jag tar inget for givet som man gjorde som barn o ung!

  KRAM fina du! Anna

  SvaraRadera
 8. Fina kloka ord!! jag försöker njuta mer av nuet och inte stressa upp mig och försöka bara vara lite mera! :)

  Önskar dig en fin Valborg! :)

  SvaraRadera
 9. Du har så rätt :)

  Att bara vara. Njuta och älska det man har i livet. Allt behöver ju inte vara tiptop hela tiden. Det finns saker som alltid kommer störa en, känna missnöje inför men va fasen. Livet är inte enkelt och ibland får man liksom släppa lite på det och se till ens fantastiska möjligheter istället. Att leva exempelvis.

  Allt gott, stor kram!

  SvaraRadera
 10. Tack för den påminnelsen! Mycket tänkvärt! Ha en underbar valborg fina du! Kram Petra <3

  SvaraRadera
 11. Det är så rätt och så bra skrivet. Underbara du...
  Tänker på dig och skickar massor kramar och hoppas att vi ses någon dag i vårsolen.

  SvaraRadera
 12. Förstår & gör detta hela tiden....
  Riktigt viktigt ♡ -e tänk/Kram

  SvaraRadera
 13. Så sant... Jobbar verkligen på det...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...