söndag 4 maj 2014

En tankeställare

 
 
En nära vän la ut en träningsbild på Instagram och i texten nästa intill bad om ursäkt för att det inte skulle hetsa någon till träning eller må dåligt.
Jag har tänkt mycket på detta, inte bara nu utan tidigare.
Det var tack och lov många kloka ord som lämnades av läsare.
Det måste ju finnas en gräns för vad man som bloggare/instagrammare ska behöva ta ansvar för. Jag har ALDRIG publicerat ett inlägg eller bild med tanken att någon skulle få dåligt samvete, eller hetsa någon till något. Utan snarare med förhoppning om att inspirera.
Hur tänker jag då när jag en solig sommar morgon lägger ut en bild efter en löprunda? Jo inspirera till träning, men där med inte sagt att man måste ge sig ut kl 06.00 och springa om man tycker att det är det tråkigaste som finns och vill man inte träna så tränar man inte, simpel as that. Och hur tänker jag när jag lite senare samma soliga dag lägger ut en bild på ett mousserande glas bubbel i solen? Inte att det ska hetsa någon till att dricka, inte heller inspirera någon till att dricka. Utan bara en ögonblicks bild av vad jag gör just nu utan någon mer tanke kring det.
Jag läser många olika bloggar för att de inspirera mig. Träningsbloggar för att läsa och inspireras av andras träning, mode och livsstilsbloggar för att jag inspireras av fina bilder och vackra hem, och jag får ABSOLUT inte dåligt samvete av att många visar upp sina välstädade vackra hem, snarare mycket inspirerad och avundsjuk att jag aldrig orkar ta tag i det hemma. Eller prioriterar kanske är mer rätt. Matlagnings och bakbloggar inspirerar mig till att testa nya recept OM jag hittar något jag blir sugen på.
Så snälla fortsätt med alla inspirerande bloggar och instagraminlägg, mår någon dålig av det så ligger det snarare hos läsaren än hos den som skriver.
Visst förekommer det bloggare och instagram konton där innehavaren inte är helt frisk, men hey det bästa är ju att vill man inte behöver man ju inte följa dem , varför krångla till livet liksom?
Ha en solig söndag fina läsare


14 kommentarer:

 1. Ett VISST ansvar kan jag tycka att man har i sociala medier! Dock väldigt svårt att säga exakt var gränsen går.
  Jag kan ju dock säga att den INTE går vid att lägga ut löparbilder. ;-)

  Ett intressant ämne, absolut. Förhoppningsvis har de flesta såpass mycket sunt förnuft att de kan "sålla" själva. Men självklart trist om något skulle påverka människor negativt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart inga elakheter osv, men det räknar jag till sunt förnuft.;0).
   Kram

   Radera
 2. Håller helt med dig, man ska väl inte behöva be om ursäkt för sina intressen.
  Men såklart inget elakt.

  Trevlig kväll.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Det är intressant det där! Jag får erkänna att jag hänger väl på den där social media trenden och lägger upp på vad jag gör här och nu! Kanske mina dammråttor skulle få sig en insta bild hehe
  Såklart man inte ska be om ursäkt för sina intressen!
  Lite lustigt för jag läste ett tidningsklipp på FB ur Metro att alla som visar upp vad de gör har en störning, har någon forskare kommit framtill!!! Jisses!

  Du ger mig inspiration till träning! Jag gillar variation i bloggar! Lite av allt från vardagen, livet, mode, familj, recept
  Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja säkerligen har alla som håller på med det en störning. Men då är man ju långt ifrån ensam om den i alla fall =)
   TACK fina!

   Radera
 4. Alltså du skriver så klokt! Jag håller med dig till fullo, min tanke när jag skriver eller lägger ut bilder om träning är att det ska kunna inspirera och jag hoppas innerligen att ingen blir stressad över det och om de blir det så hoppas jag att de slutar följa mig. För man har ju ett val, man behöver inte läsa eller titta om man känner att man blir att må dåligt av det. Men jag blir väldigt inspirerad av andra som lägger ut bilder/text om sin träning, tycker det är jätteskoj :).
  Ha det gott! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 5. Det är ju det som är så kul när man kan inspirera något vare sig det är träning eller något annat bra tips! Men jag kan villigt erkänna när jag kände mig slapp o glåmig att jag fick lite ångest när jag läste på fb att någon satt på sin 5:e tvättmaskin för dagen! Men så är det ju "kvinnoveckan" också! Haha Men min blogg är fortfarande min lilla egoblogg ;D! Det är ju exakt som du skriver man behöver ju inte läsa! Hihi Kramar o tack för väldigt mycket inspiration! Godnatt! <3 /Petra

  SvaraRadera
 6. Håller med dig helt. Den träning jag bloggar om gör jag för att inspirera, ge tips till andra. Vill absolut inte ge någon dåligt samvete.
  Är ju lika med recepten som ofta är ganska hälsosamma, är ju bara till inspiration, tips. Den som inte är intresserad behöver ju inte läsa.
  Själv älskar jag nya vinklar på saker, blir inspirerad och peppad!!
  Ha en fin måndag!!
  Kram :)

  SvaraRadera
 7. Jag tycker du gör ett toppenjobb som peppar. Jag känner mig absolut inte hetsad, bara inspirerad.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 8. Bra inlägg ........

  /Kram ♡

  SvaraRadera
 9. Jag är kluven i frågan - ibland tycker jag att det är för mycket hälsohets/träningshets i sociala medier. När ngn checkar in på diverse gym eller skriver varje dag vad den tränar (för det tränas varje dag), så undrar jag varför hen gör det? För att visa hur duktig hen är? Jag blir inte inspirerad då - utan bara stressad. Och när det bantas i offentliga sammanhang - med inlägg av modellen "nu kommer jag i storlek 26 på jeansen" så blir jag inte heller inspirerad...Det är en balansgång - men absolut, läsaren har ett ansvar. Men bloggar också - att inspirera på ett hälsosamt sätt... Men jag tycker du har en bra balans - men det finns andra som inte har det! /joanna

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...