söndag 29 december 2013

Snabbkavring

 
Superenkelt matbröd som jag brukar baka julaftons morgon.
Det sprider en ljuvlig juldoft i köket, och smakar lika bra till julmaten som till juldagsfrukosten.

Till ett bröd behöver du;
6 dl vetemjöl
3 dl fint rågmjöl
3 dl grovt rågmjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 msk mald fänkål
1msk mald anis
6 dl filmjölk
1 1/2 mörk sirap


GÖR SÅ HÄR;
1. Sätt ugnen på 150. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och mjölad avlång form, ca 2 liter.
2. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp på galler och får kallna.

9 kommentarer:

  1. Oj vad duktig du är som ställer dig och bakar på julaftons morgon. Ibland önskar jag att jag vore mer huslig av mig.
    Det låter väldigt gott :) Kram.

    SvaraRadera
  2. Det där brödet är ju så gott och perfekt när det slipper jäsa :-)
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  3. Gillar att baka med filmjölk! Detta låter juligt och gott! :)

    SvaraRadera
  4. Vår julaftons morgon var något stressig så det hade jag inte hunnit, men receptet lät gott.
    Kram Helena

    SvaraRadera
  5. Har ett liknande recept på bröd hemma och det är verkligen supergott. Kram Nilla

    SvaraRadera
  6. Mums, lät gott.Gärna lite hjälp :) mailar dig kram Diana

    SvaraRadera
  7. Tack för receptet!! Låter o ser gott ut!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  8. Mmmm, doften av nybakat bröd, härligt!

    Jag kikar in och önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas det blir ett toppenbra år!
    Kram Jennifer

    SvaraRadera
  9. Mumms - Älskar kavring <3
    Gott slut på 2013/Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...