lördag 21 december 2013

Balans

Jag läste ett inlägg som fina Anna Duberg, la upp på instagram om träningshets i sociala medier. Mycket klokt och läsvärt som jag varmt kan rekommendera.

Det är en hårfin balansgång mellan vad som är sunt och det som är en smula fanatiskt. Det som triggar någon får någon annan att sluta läsa, och publicerar man något i sociala medier har man ett ansvar. Jo så är det faktiskt!
Livet är ju så mycket mer än träning, även om det är är ett stort intresse och jag erkänner utan problem att jag hellre tränar än gör mycket annat. 
Men något jag älskar mer än träning, ja mer än livet självt är såklart mina barn. 
Jag Älskar att resa, äta, slappa i soffan, läsa, umgås med vänner, laga mat och baka.

Såhär i juletider hör jag många som ska unna sig att äta, eller de som är lyckliga över att en av deras ätardagar råkar hamna på julafton i 5:2 dieten, då blir jag rädd. Rädd för att kloka vuxna människor när det kommer till kost och träning HELT tappar det sunda förnuftet. 

Vill man förändra sitt utseende ta hjälp av de som kan, låt dig inte luras av trend dieter för de är precis vad de heter en trend och med trender vet vi ju alla var det brukar sluta.

Lagom och balans är två bra ord som jag tycker är mycket användbara vad gäller kost och träning. Det som är lagom för någon är lite för någon annan och mycket för en tredje. Hitta det som funkar bäst för dig, låt dig inspireras av andra och känner du dig stressad av det du läser, sluta läsa för det är inte det du behöver just då.
Ha en fin lördag kära läsare.


11 kommentarer:

 1. Väldigt bra skrivet! Mycket goda tankar o kloka ord! Nu ska jag kasta mig ut i julrushen! Kram o ha en underbar Lördag fina du! /Petra

  SvaraRadera
 2. Lagom brukar vara bäst och när det går till överdrift kan det bli otäckt farligt. Kram.

  SvaraRadera
 3. Tack för kloka ord! Det är så sant! Du kan det här!

  Skön lördagskväll till dig! KRAM Anna

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med. Vi har (förvånansvärt) många 5:2:are på jobbet. Man blir lite mörkrädd vid diskussionerna som uppstår emellanåt... :-((

  God jul till er, om vi inte hörs innan!
  Kram M

  SvaraRadera
 5. Mycket klokt. Just baland gillar jag!!! Fin inspiration :)

  I morgon bär det av en sväng till Worldclass minsann :)

  //Tatjanis

  SvaraRadera
 6. Lagom är bäst/Julekram <3

  SvaraRadera
 7. Kloka ord från en klok tjej kram Diana

  SvaraRadera
 8. Ja sunt förnuft är allt det bästa men ja jag har testat på "trend dieter" (med sunt förnuft om man nu kan det) för att bli av med dom där attans extra kilona som satte sig efter andra graviditeten!

  Jag önskar dig en riktigt God Jul
  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 9. Mycket bra skrivet! Lagom och balans och sunt förnuft är bra ord tycker jag.

  Nu önskar jag dig och de dina en riktigt God Jul! Kram Jennifer

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...