Superenkelt matbröd som jag brukar baka julaftons morgon.
Det sprider en ljuvlig juldoft i köket, och smakar lika bra till julmaten som till juldagsfrukosten.
Till ett bröd behöver du;
6 dl vetemjöl
3 dl fint rågmjöl
3 dl grovt rågmjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1 msk mald fänkål
1msk mald anis
6 dl filmjölk
1 1/2 mörk sirap
GÖR SÅ HÄR;
1. Sätt ugnen på 150. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och mjölad avlång form, ca 2 liter.
2. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp på galler och får kallna.
Oj vad duktig du är som ställer dig och bakar på julaftons morgon. Ibland önskar jag att jag vore mer huslig av mig.
SvaraRaderaDet låter väldigt gott :) Kram.
Det där brödet är ju så gott och perfekt när det slipper jäsa :-)
SvaraRaderaKram Sandra
Gillar att baka med filmjölk! Detta låter juligt och gott! :)
SvaraRaderaVår julaftons morgon var något stressig så det hade jag inte hunnit, men receptet lät gott.
SvaraRaderaKram Helena
Har ett liknande recept på bröd hemma och det är verkligen supergott. Kram Nilla
SvaraRaderaMums, lät gott.Gärna lite hjälp :) mailar dig kram Diana
SvaraRaderaTack för receptet!! Låter o ser gott ut!
SvaraRaderaKRAM Anna
Mmmm, doften av nybakat bröd, härligt!
SvaraRaderaJag kikar in och önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas det blir ett toppenbra år!
Kram Jennifer
Mumms - Älskar kavring <3
SvaraRaderaGott slut på 2013/Kram