måndag 8 april 2013

Hur äter du?

Jag fick frågan av en kund på world class hur och vad jag laddar med för energi inför en dag med dubbelpass.

I vanliga fall är jag ledig på måndagar och äter lite annorlunda än vad jag gör en dag som denna då jag varit på utbildning och åt det som bjöds. 
Även om jag inte kände någon skillnad under dagens pass vet jag att jag kommer att vara mer hungrig än vanligt under morgondagen.

Så idag åt jag
Frukost; smoothie gjord på kesella, vanilyoghurt, bananer, blåbär och hallon. Till det åt jag ett ägg och drack te.

Mellanmål; smörgås med ost och gurka

Lunch; 
Kycklingsallad

Mellanmål;
Dammsugare.....( inte världens bästa uppladdning)

Mellanmål 2 
  Banan och litet paket keso

Middag efter passet
Ugnsbakad lax med potatis och aioli. Grönsallad till.

Om jag istället hade varit ledig skulle jag inte ätit dammsugaren samt ätit middagen innan passet istället för efter och gjort en omelett när jag kommit hem.

Tänker du på vad du stoppar i dig?

13 kommentarer:

 1. Ja jag försöker men faller för lätt för frestelser tyvärr! Kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Just nu tänker jag extremt mycket på vad jag äter. Men känner att det nog bara kommer vara under en begränsad period då jag även vill kunna unna mig lite av livets goda. Vilket jag inte gör nu, förutom god mat förstås..... Kram

  SvaraRadera
 3. Numera gör jag ju det...kram Diana

  SvaraRadera
 4. Jag är noga med min kost .. går ju lite i hand med träningen!
  Dessutom har jag lätt för att gå upp i vikt så jag måste hela tiden tänka mig för ..
  Men det är inte lätt, ibland tror jag man äter för lite och det gör inte saken bättre det heller. Mycket träning kräver mycket mat!
  =)

  SvaraRadera
 5. Ja, jag tänker på vad jag äter, har gjort det de senaste 15 åren eftersom jag har lätt för att gå upp i vikt samt att jag mår bättre när jag äter hälsosamt.

  SvaraRadera
 6. Absolut. Jag FÖRSÖKER tänka på det. Det har blivit bättre, men det jag äter inte bra 100 % av tiden. Jag har också "dammsugar-moments" även om de inte innefattar just dammsugare. Blä! ;-)))

  Kram M

  SvaraRadera
 7. När jag tränar har jag koll, tänker på när jag äter och vad. På vilodagar däremot tappar jag allt det (mycket iaf) och äter hipp som happ när jag blir hungrig och sugen. Kanske inte helt bra för kroppen men definitivt skönt att inte tänka allt för mycket på maten varje dag!

  SvaraRadera
 8. Jag äter allt, och jag tränar med måtta, har ett påfrestande jobb där övertid tillhör vardagen.
  Unnar mig gott, och har ingen fredag eller lördags mys, kan ha mys en tisdag som torsdag...

  Lite livsnjutar livet enligt mig....

  SvaraRadera
 9. Att äta av av allt är verkligen guld......

  SvaraRadera
 10. Japp det gör jag nu. Är nu en föredetta godisråtta ;)
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 11. Hej! Jag tänker numera (sedan två år tillbaka) på vad jag stoppar i mig. Visst så blir det lite hipp som happ någon gång då och då. Dock har jag svårt att äta nära inpå träning, magen känns så full vid minsta lilla intag :/ Om jag ska äta något gott så försöker jag inte se de som att de ska tillhöra helgen utan mer när jag vill isf. Kramar

  SvaraRadera
 12. Jag har nog alltid varit ganska noga med vad jag äter, inte pga av vikten utan av hälsoskäl. Kroppen är mitt verktyg, missköter jag den med bla fel mat protestera den o vill inte jobba som jag vill. Därför har jag bla uteslutet socker o gluten helt ur min kost. Intressant det där med mat o hälsa. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 13. Ja, ajg tänker jättemycket på vad jag tankar kroppen med för bränsle. Sedan jag började träna mer på riktigt är jag mycket noggrannare med fibrer och grönt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...