torsdag 7 november 2013

Tips på hemma träning

Jag vill börja med att tacka för alla fina komentare till förra inlägget, de värmer.

Jag har fått önskemål om att träningsprogram. Så här kommer ett kort, tufft upplägg som du kan köra hemma, utan redskap.

Jag har gjort ett tabata inspirerat pass med 4 övningar för hela kroppen. Både stryka och kondition.

Du kör 8 st 20 sek intervaller med 10 sek vila mellan varje set. En och samma övning x8 innan du byter till nästa.
Gå all in från början och pressa dig så mycket du bara kan.

1. Burpee med upp hopp. På upp hoppet drar du upp knäna så högt du kan. Kör så många du hinner under 20 sek, vila 10 sek och så kör du igen. Åtta gånger totalt

2. Armhävningar på tå
Jobba med kroppen i en rak linje, sug in navel mot ryggrad och spänn till. Tippa becken framåt.

3. Utfall med tempo.  Antingen kliver du fram med höger ben, trycket dig tillbaka upp stående med höger ben. Och så växlar du och gör samma med vänster.
Eller jobbar lite djupare samma rörelse men du byter ben i luften, dvs du hinner bara ned och nudda golvet innan du trycket dig tillbaka och byter front ben i luften.

4. Mountain climber.
Placera händerna i golvet strax utanför axlarna, tå i golv och så driver du hö knä mot vänster armbåge. Jobba växelvis i tempo. Sug in navel mot ryggrad och spänn till.


Lycka till

12 kommentarer:

 1. Låter superenkelt..... Nej jag skojjade bara. Jag vet ju inte vad burpee är. Du kanske kan spela in en liten film och lägga upp. Lite bra musiktips också.
  Så kanske tom jag fixar de här övningarna.

  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Tack för tips detta behöver jag verkligen! Kram Nilla

  SvaraRadera
 3. Svar: på din kommentar hos mig. Tack för det du skrev! Det måste inte vara en timma men målet är att försöka få till det i en timma om det går. Jag har inga "vanliga" arbetstider eller raster så det gör det extra svårt men jag måste lägga in det precis som du säger 20 min här och var! Tack för ditt stöd! Kram

  SvaraRadera
 4. Tack för övningarna! Bra att ha hemmaövningar när man inte hinner med gymet. Jag har svårt med hopp men det går ju göra annat ;) kram Suss

  SvaraRadera
 5. Heja dig! Detta är precis vad jag behöver! Måste komma igång och träning med datorn hemma passar mig perfekt! Har även hittat bra tips på youtube och en utmaning med plankan på fb! Nu kör jag!!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 6. Tack för träningstipsen kram Diana

  SvaraRadera
 7. Det där lät som ett jobbigt och bra pass, precis i min smak :). Tack för tips, ska köra det under helgen, ska försöka få med mig grabben på det också.
  Ha en skön fredag! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 8. Grymt!!! tack! Alltid kul med lite inspo! Jag kanske har sagt det innan, har du testat NTC appen - Nike Training Club! Den gillar jag!

  Trevlig helg
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 9. Tack ska provas i morgon :)
  För nu blir det korvgrillning i regnet efter en dag på akuten
  Kram finaste !!!

  SvaraRadera
 10. Precis vad jag behöver, inte för att jag kan köra så hårt, men jag kan i alla fall försöka o lite träning är bättre än ingen alls.....tack vännen. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 11. Underbara övningar, brukar ha de på tabatapasset :D
  SÄnder kramar till dig

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...