Botten, 250g mandelmassa som rivs och trycks ut i en form med löstagbar kant. Tips är att lägga ett bakplåtspapper i botten.
Nougattryffel;
250g mörk choklad
250g nougat
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk rom el liknande.( ett tips är att ta lite mindre)
1.Bryt choklad och nougaten i mindre bitar. Mät upp grädden i en kastrull och tillsätt chokladen och nougaten. Värm på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa.
2.Rör ned rommen.
3.Häll smeten i formen och låt svalna
3. Låt stå i kylen i minst 5h innan servering.
- Posted using BlogPress from my iPhone
Jag tycker inte om mandelmassa, men det andra lät gott! Kan man äta det utan botten tror du? ;-)
SvaraRaderaKram M
Kan man absolut göra!
RaderaKram
MUMS, lät jättegott. Jag älskar nougat och mandelmassa ihop. Brukar göra sånna kulor doppade i choklad varje jul. Iår hann jag inte med dock :/
SvaraRaderaJa det är supergott ju!
RaderaYummie så gott!! Kul & söt dekoration ..
SvaraRaderaBrukar göra egen mandelmassa nuförtiden så lätt med mandelmjöl, grädde & sötning (brukar ha honung). Blir sen till semlorna - är ju snart dags!!
:)
Gissar att den är bra mycket godare än den köpta.
RaderaSer riktigt smaskigt ut!
SvaraRaderaKram
Annlin;s
;0)
RaderaMums, den såg god ut kram Diana
SvaraRaderaTipsar dig om dessa frukost knytbröd.
SvaraRaderaGott tillbehör till frukosten:
http://www.alltommat.se/recept/Sesamknyten-med-mynta-2683
Yumm, vad smarrig den låter! Gillar mastiga tårtor, helt min grej. Kul dekoration också. Mmm...
SvaraRaderaVIll ha vill ha vill ha! Karro saknar dig! kram
SvaraRadera