onsdag 2 januari 2013

Nougatchokladtårta

Jag gjorde denna under julhelgen. En rekommendation är att ta lite mindre rom.

Botten, 250g mandelmassa som rivs och trycks ut i en form med löstagbar kant. Tips är att lägga ett bakplåtspapper i botten.

Nougattryffel;
250g mörk choklad
250g nougat
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk rom el liknande.( ett tips är att ta lite mindre)

1.Bryt choklad och nougaten i mindre bitar. Mät upp grädden i en kastrull och tillsätt chokladen och nougaten. Värm på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa.
2.Rör ned rommen.
3.Häll smeten i formen och låt svalna
3. Låt stå i kylen i minst 5h innan servering.




- Posted using BlogPress from my iPhone

12 kommentarer:

  1. Jag tycker inte om mandelmassa, men det andra lät gott! Kan man äta det utan botten tror du? ;-)

    Kram M

    SvaraRadera
  2. MUMS, lät jättegott. Jag älskar nougat och mandelmassa ihop. Brukar göra sånna kulor doppade i choklad varje jul. Iår hann jag inte med dock :/

    SvaraRadera
  3. Yummie så gott!! Kul & söt dekoration ..
    Brukar göra egen mandelmassa nuförtiden så lätt med mandelmjöl, grädde & sötning (brukar ha honung). Blir sen till semlorna - är ju snart dags!!
    :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gissar att den är bra mycket godare än den köpta.

      Radera
  4. Ser riktigt smaskigt ut!
    Kram
    Annlin;s

    SvaraRadera
  5. Tipsar dig om dessa frukost knytbröd.
    Gott tillbehör till frukosten:
    http://www.alltommat.se/recept/Sesamknyten-med-mynta-2683

    SvaraRadera
  6. Yumm, vad smarrig den låter! Gillar mastiga tårtor, helt min grej. Kul dekoration också. Mmm...

    SvaraRadera
  7. VIll ha vill ha vill ha! Karro saknar dig! kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...