tisdag 20 januari 2015

Sharon och hasselnötssallad

Söt sharonfrukt i tunna skivor tillsammans med getost och pepprig ruccola är smaker som passar fin ihop.


Till ca 10 pers på buffe 
1 dl hasselnötter
8 sharonfrukter
100 g getost 
100 g ruccola
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar

Tillbehör
Balsamico

Gör såhär;
1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de börjar knäppa. Gnugga sedan bort skalet i en kökshandduk.

2. Skär sharonfrukten i tunna skivor, använd gärna en mandolin. Lägg skivorna på ett fat. Strö på nötter, smulad getost och ruccola. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
Låt var och en ringla över balsamico

6 kommentarer:

  1. Ser riktigt smarrigt ut, tack för det.
    Fin kväll till dig.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Så gott och så vackert!!
    :P

    SvaraRadera
  3. Nyttigt och säkert jättegott! Får prova med andra nötter, då jag är allergisk mot hasselnötter.
    Kram Helén

    SvaraRadera
  4. Så gittit & vackert ♡ ...
    /Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...