tisdag 6 januari 2015

Är det bara jag eller är det ok?

De två senaste måndags cykelklasserna som jag lett har det vid båda tillfällena av två helt olika personer  använts mobiltelefon under klassen.

Förra veckan blev jag efter ca 5 minuter riktigt irriterad och sa att på mina klasser är det inte ok att använda sig av mobiltelefon.

Direkt fick jag dåligt samvete och la till, om man inte väntar på ett viktigt besked.

Jag gick sedan fram till personen i fråga, för att kolla att allt var ok, men hen var så sur så att hen lämnade salen....

Igår, ny person sprang ut och in under hela klassen och pratade i telefon och jag kunde inte förmå mig att säga något.
Men det är inte OK, eller vad tycker du?

Jag hade tänkt att inleda klassen med att förklara att det inte är ok att använda sig av mobil under klassen, men är inte det självklart ?
Eller?

Jag har aldrig varit med om något liknande, men man blir inte vältränad bara av att befinna sig i träningslokal, men måste ta i också.

Hur som kommer jag fortsättningsvis att inleda kommande klasser med att informera om att på mina klasser är det inte ok att surfa eller springa ut och in för att ta emot samtal.

8 kommentarer:

 1. Skulle blivit totalt galen! Mig har det inte hänt att någon använder mobiltelefon men däremot att man allt som ofta pratar med varandra speciellt under stretchen vilket också blir väldigt irriterande då jag försöker instruera och vissa deltagare bara vill ha det lugnt och skönt. *morr* på hög nivå. Helt klart ok att du sa ifrån. Tror att personen som lämnade klassen blev förnärmad och inte visste hur hen skulle bete sig. Tror det är bra att ge info innan klassen. Vi hade även problem med att många ville tvätta cyklar och gå under stretchen. Löste sig väldigt bra genom info om att den som vill gå tidigare få göra det under nedvarvningen INNAN stretch så att igen blir störd. Stressade viktiga människor.........inte lätt att handskas med. ;-) :D

  SvaraRadera
 2. Helt rätt. Själv har jag onekligen haft mobilen liggande när jag varit stressad över jobb eller barnen (för att kunna se ev meddelande) - och fått dåligt samvete av DET. För som du säger - det är ju inte därför jag är där - och jag har absolut inte rätt att störa andra med det.

  Var med när du sa till tjejen och reagerade inte ens på att det skulle vara underligt att kommentera (däremot blev det lite konstigt när hon rusade ut...). Men visst - info innan gör det ju klart tydligare - även om det inte borde behövas.

  Har för övrigt fått i uppdrag av min chefredaktör att skriva en gymregel-artikel, detta kommer absolut med! :-)

  p.s. Själv tycker jag det är jobbigt när två kompisar sätter sig på cyklar bredvid varandra och använder klassen till att ta igen lite tjejsnack. De kanske inte vill lyssna på musikens takt eller instruktionerna från dig, men JAG vill kunna gå in helt i cyklingen utan att höra vad de ska göra i helgen... Så där tycker jag också det är bra att ni säger till - som både du och andra brukar! d.s.

  SvaraRadera
 3. Helt otroligt att du ens ska behöva säga till om en så självklar sak som att inte använda sin telefon under ett träningspass.....

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Respektlöst! Jag tycker INTE det är ok. Här lägger du ner tid och energi på att fixa ett roligt och inspirerande pass och så springer de ut och in med telefonen i högsta hugg. Nä, det är respektlöst både mot dig och de andra på klassen.
  Heja dej!
  Kram Helén

  SvaraRadera
 5. Låter helt otroligt. Varför är man ens med på ett pass då? Kram.

  SvaraRadera
 6. Ha I.N.T.E. dåligt samvete, för guds skull...!! RESPEKTLÖST! :-o

  SvaraRadera
 7. Helt rätt, inget snack under pass o stretch och självklart ingen mobil. Jag tror att det gör mer nytta att du säger till/ifrån -då det säkert är många kunder, som är där för att träna, som blir jäkligt irriterade och hade du inte sagt ngt hade du kanske haft fler som var irriterade. Strunt i dessa hen och ha ej dåligt samvete. De har ju ett val - gå ut i från passet och snacka.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 8. Jag håller fullkomligt med dig, du ska inte ha dåligt samvete. Mobilen lämnar man utanför träningen och fokuserar. Jag skulle blivit förbaskad! I en av mina klasser så har jag några som pratar under stretchen. Vi ligger på mattan först och kommer ner i varv. Jag försöker säga schyyyyy, men det går oftast inte fram. Det är så respektlöst för de andra. Själv blir jag vansinnig när jag är deltagare när jag hör andra hålla på så och brukar faktiskt säga till. Kramar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...