söndag 8 juni 2014

Grillad halloumi med röd pesto, rucola och parmesan.

Perfekt tillbehör till grillat eller i stället för en köttbit på grillen.



Till ca 6 personer
300-400g halloumiost
1/2 dl pinjenötter
50 g rucolasallad
50g parmesan

Röd pesto
1 burk soltorkade tomater i olja (185g).
Salt och svart peppar.

1.
Häll hela innehållet i burken med tomaterna i en bunke och mixa med stavmixer till en pesto. Smaka av med salt och svartpeppar.

2. Rosta pinjenötterna i några minuter i en torr och het stekpanna.

3. Skiva halloumi och grilla den på båda sidor, tills den fått fina gyllene ränder.

4. Lägg upp ruccolasallad på ett fat, fördela den grillade halloumi över och klicka på tomat peston. Strö över pinjenötter hyvla sedan över rikligt med parmesan.

7 kommentarer:

  1. Halloumi tillhör sommaren!!! Älskar det!
    Ha en bra start på veckan
    Kram Sandra

    SvaraRadera
  2. Mmm, ser så gott ut! Grillad halloumi är ju underbart gott.

    Ha en fin dag! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  3. Halloumi är ju bara så gott. Hela familjens favorittillbehör till grillat. Kram.

    SvaraRadera
  4. Vad himla gott och enkelt det låter, just nu är jag totalt insnöad på allt med ost + sallad... tex chevresallad, MUMS! Tack för det här tipset:)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Ser jättegott ut =) Har aldrig testat halloumi, måste göra det. Blir det så där krämigt emellan? Kramar till dig <3

    SvaraRadera
  6. Mumms så gottit & vilket vackert foto/Kram

    SvaraRadera
  7. Gud va gott det där såg ut !!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...