fredag 26 oktober 2012

Choklad och päronpaj



Pajskal
3 ¾ dl vetemjöl
1 msk kako
125g smör
Knappt 1 dl strösocker
Fyllning
50 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1½ dl vetemjöl
Chokladkräm
150 g mjölkchoklad hackad
1 dl grädde

4 päron
10 pistaschmandlar
Pajskal; blanda ihop mjöl, kakao, smör och socker till en smulig deg. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en de. Tryck ut i en pajform och ställ kall.
Fyllning; Vispa ihop smör och socker. Vispa ned ägget och därefter mjöl och bakpulver
Chokladkräm; Lägg chokladen i en skål, värm grädden i en kastrull på medelvärme, häll grädden över chokladen o vispa till chokladen smält.
Vänd försiktigt ner fyllningen i chokladkrämen och blanda väl.
Montering; skala halvera och skiva päronen i solfjäderform. Värm ugnen till 175. Fördela chokladfyllningen i pajskalet. Lägg ut päronen som solfjädrar i fyllningen och strö över pistaschmandlar. Grädda i ca 30 minuter

17 kommentarer:

  1. Trevligt recept!
    Själv funderar jag på att göra en äppelkaka med pepparkakssmet innehåll till fikat....

    SvaraRadera
  2. Mmmumsigt !! Låter jättegott .. duktig du är att baka!!
    :)

    SvaraRadera
  3. Det låter helt unikt att kombinera päron och choklad. Häftigt! Lagomt sugen såhär på eftermiddagen... :)

    Trevlig helg på dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm nästan allt med choklad är gott.
      Tack det samma.

      Radera
  4. Oj vad det såg smarrigt ut!!! :)

    SvaraRadera
  5. Den skall jag bjuda på imorgon. Spännande!

    SvaraRadera
  6. Hela Sverige bakar, bakade ju en hel del goda saker igår,
    Det där med toska paj är nog något som jag vill prova...
    Recepten går ju och hitta via hemsidan TV4

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...