Härligt med en hel lång söndag framför mig.
På schemat står
Matlagning,
Body step klass,
Mys med familjen,
På tal om matlagning
Gårdagens förrätt, love it!
Ingredienser för 4 pers
1 kg blåmusslor
2 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor ( går att ha i fler)
5 cl olivolja
1 bunt persilja
2 dl vitt vin
2 dl fiskfond
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
Om man vill kan man servera med krutonger
4 skivor vitt formbröd
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
Gör såhär;
1. Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten.
2. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
3. Fräs scharlottenlök och vitlök i olivoljan.
4. Tillsätt blåmusslor, häll på vin och grädde
5. Lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och öppnar sig. Salta och peppra
6. Lyft ur musslorna och låt soppan koka ner lite.
7. Krutonger
Tärna formbrödet och stek det knaprigt i smör, olja och vitlök. Låt rinna av på hushållspapper
8. Servera musslorna i en stor skål, slå över soppa, persilja och strö över brödkrutonger
Sänder en tanke till min pappa som skulle fyllt 67 år idag.
10 år av saknad❤️
Å, älskar musslor.
SvaraRaderaLåter som en perfekt dag. Kram.
Åh det där är min favorit och inser nu att det var längesedan vi åt det här hemma.
SvaraRaderaKram Helena
Åh det där måste jag testa! Har aldrig vågat mig musslor förut! Men det är favorit när vi är i Nerja! <3 Kram o ha en härlig söndag! /Petra
SvaraRaderaDet är sällan jag äter musslor, vi gjorde faktiskt musselpasta för drygt en vecka sen. Gott! :-D
SvaraRaderaTror jag knappt har provat musslor, men det här lät smarrigt, kanske ska våga testa ;)
SvaraRaderaFin kväll till dig.
Kram Pia
Det ser ljuvligt gott ut! :)
SvaraRaderaStor kram till dig <3 din pappa finns med dig...
SvaraRaderaÅh nä musslor äter jag inte, här använder barnen (vi alla) dom och fiskar krabbor med från bryggan på sommaren.. sitter i stora klasar under stenar och alla har sina egna hemliga ställen att hitta musslor ;-)
Kram Sandra
Haha det gör vi också men det går att äta ändå ;0)
RaderaMmmm så galet gott. Kramisar Tina
SvaraRadera