onsdag 19 februari 2014

Att ta det onda med det goda

 
Lika mycket som jag ÄLSKAR att mötas av de varma vindar som slår emot mig när jag kliver av flyget, morgonjoggen på stranden, den dignande frukostbuffen, värmen, havet, ledig tid tillsammans med familjen. Lika mycket avskyr jag resan dit.
Flyget.
Ja jag är flygrädd
EXTREMT flygrädd.
Det har tack och lov blivit bättre.
Förr var det så illa så jag var tvungen att ta något lugnande innan resan, och som om inte det vore nog så hände det mer än en gång att
första frågan jag fick när jag kom på planet var om jag var flygrädd och ville sitta i cockpi?
NEJ tack, jag ville ju inte vara den första som såg om det inte gick som det skulle.
 
Och nu
Har haft ont i magen i över en vecka
&
Jag vill ju för allt i världen inte överföra rädslan på mina barn och jag hoppas att de ännu inte upptäckt hur jag krampaktigt håller min man hand under start, för det är just starten som är min stora skräck.
 Ändå så vet jag ju hur onödigt det är att gå och oroa mig i onödan för händer det så händer det.
 
Har du några bra tips?


17 kommentarer:

 1. Jag tycker att det hjälper att kolla in flygvärdinnorna. När jag har varit rädd har jag tänkt "Nu störtar vi". Men om man kollar in de lugna, rutinerade tjejerna och killarna märker man att faran inte lurar runt hörnet. Hoppas det går bra! Kram Stina

  SvaraRadera
 2. Visst är de så gott med bär, yummie!
  Usch, jag känner med dig. Jag har aldrig varit rädd för att flyga mer än en gång. Det var när jag och basse råkade ut för en hemsk sak, vi flydde med matteus till fuertenventura. Då trodde jag att vi skulle dö under flygturen dit och hem. Det trodde jag iofs så fort jag åkte bil oxå, antar att det var den hemska tragedin som vi råkat ut för, men det var hemskt. Så jag känner verkligen med dig. Jag har inga bra tips tyvärr, jag önskar att jag kunde hjälpa dig <3 Sänder massvis med varma kramar <3

  SvaraRadera
 3. Mitt tips är en stor stark och en Jäger på flygplatsen ;-) jag har blivit lite rädd de senaste åren! Innan när jag bodde i Chicago så pendlade jag som ingenting över Atlanten'
  Så härligt med sol o bad!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 4. Stackars dig! Jag var fruktansvärt rädd första gången men vi satt i baren innan och 2 starka drinkar senare så gick det ganska bra. Kanske bra att försöka fokusera på nåt annat, läsa kanske?
  Viktigt att du inte smittar av det på barnen ;) Hoppas ni får en härlig resa, kram Suss

  SvaraRadera
 5. Jag har samma känsla som du, tyvärr. men det blev något bättre när jag satt bredvid en tjej som visste en del och kunde förklara vissa saker som jag var livrädd för, så just dom sakerna är minimerade. Lycka till och försök slappna av.
  kram helena

  SvaraRadera
 6. Här är en till som är panikrädd inför flygningar. Har ryvärr inga bra tips, själv tar jag något starkt innan o har sen full koll på personalen under hela flygningen. Är de lugna är jag lugn.....Självklart kommer flygningen gå bra o ni kommer ha en fantastisk semester. Kramisar Tina

  SvaraRadera
 7. Vet precis hur det känns! Våra tre australienresor har varit låååånga mardrömmar. För mig är det både bättre och sämre när barnen är med: bättre för att de distraherar mig (och när de var bebisar hade man liksom fullt upp), sämre för att jag blir räddare när de är med, för deras skull. Hela grejen blev faktiskt mycket värre efter att jag blivit mamma, även om jag nu börjat vänja mig. Jag vill ju inte missa resorna på grund av det här!

  Barnen har tagit min rädsla - som tyvärr syns - bra, tycker mest jag är lite löjlig. Vill inte heller föra över något på dem, så jag hoppas de fortsätter tycka så!

  SvaraRadera
 8. Stackare :( Har inga goda råd eftersom jag inte är nå't flygrädd...
  Härligt när ni är framme sen :)

  /Kram & ha det så gott

  SvaraRadera
 9. Jag gillar inte heller att flyga. Eller snarare, jag tycker att det är värst när planet lyfter. Försöker att inte visa barnen, men de märker säkert ändå. Har tyvärr inga goda råd att komma med. Kram.

  SvaraRadera
 10. Åh kan inte ge dig några tips, har aldrig flugit! Men är satan i gatans rädd för det också!

  SvaraRadera
 11. Åh, stackare det är nog bara att försöka övervinna sin rädsla kram Diana

  SvaraRadera
 12. åh vad jobbigt! Jag flyger ofta och det kanske är sättet att övervinna det:) Ju mer du gör något ju mindre rädd. Skulle du åka bil någon enstaka gång kanske du skulle vara rädd också? En klen tröst jag vet. Se fram emot det underbara på plats! Stor kram Pernilla

  SvaraRadera
 13. Det är svårt att förklara vad som hände, men vi förlorade vår dotter i vecka 22.´<3
  Därav att vi bara stack i väg =( kramar till dig!

  SvaraRadera
 14. Svar: Som jag svarade en liknande kommentar på Facebook: ”Vacker” kan nog de flesta tycka är okej att höra! ;-) (själv strålade jag förmodligen som en sol varje gång nån sa så!) Överlag tror jag dock att vi alla skulle må bättre av att gå ifrån det utseendebaserade berömmet – och särskilt det storleksbaserade. Att gratulera till en bebis/mage kan man ju göra på många sätt. För du har ju helt rätt i att vi är för dåliga på att ge komplimanger till varandra i vardagen!
  (tack för kommentaren!) kram L

  SvaraRadera
 15. Vad jobbigt :-( Jag har tyvärr inga tips att komma med (och min flygrädsla light har blivit större sedan barnen kom), men man får tänka att flyg är ett väldigt säkert sätt att ta sig fram. Är såå avis på att ni har allt underbart framför er - hoppas det är våran tur nästa vinter!

  Kram Nina

  SvaraRadera
 16. Sänder massvis med kramar, hoppas du har en fin helg ! kram

  SvaraRadera
 17. Var på flygrädslekurs idag. Psykologens bästa tips var: tig och lid. Ju mer man gör det desto mindre lidande. Tänk på att kroppen utsätts för samma symptom som vid träning och den känslan gillar vi ju :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...