torsdag 6 februari 2014

Att förändra ett beteende del 4

Jag lovade ju i denna del att ta upp förslag på bra frukostar, det kommer. Dock inte idag.
För att
Jag ögnade precis igenom lite av mitt material från kostrådgivarutbildningen jag gick 2008.
Mycket finns kvar i minnet men det var en hel den intressant som fallit bort.
Exempelvis att vill man totalt misslyckas med sin viktnedgång ska man äta nutrilett.
Varför?
Den innehåller MYCKET socker och det är ju precis det man vill undvika.
Många proteintillskott innehåller även de mycket socker, så var noga när ni läser innehållsförteckningen OM ni av någon anledning har behov av att äta extra protein förutom det ni får i er genom vanlig mat.
 Sötningsmedel
( Ej stevia, det kan jag inget om och det finns förmodligen alldeles för lite forskning kring det)
Men i alla fall, när man ersätter socker med sötningsmedel.
Snälla gör inte det.
Min gissning är att man vill undvika de snabba blodsockerhöjande effekterna som socker för med sig, tyvärr är de flesta sötningsmedel värre än socker. Dvs de höjer blodsockret mycket snabbare.
( Där med INTE sagt att jag uppmanar till att äta socker)
 
Hur som blir jag lite nyfiken på vad du vill veta om kost och träning?
Fråga så svara jag ( om jag kan)

11 kommentarer:

 1. Jag har strukit allt raffinerat socker ur min kost. Men jag äter frukt och det gör mina barn också. Hur mycket frukt är rimligt att man äter på en dag? Jag brukar tänka att det är bättre att de får i sig frukten än godis och det blir ändå inga "banan-berg" som konsumeras. Tacksam för tips! /c-m.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra fråga.
   Det är absolut bättre att barnen får i sig frukt istället för godis. Det innehåller ju både vitaminer och fibrer.
   Som med allt ska man ju inte över äta utan lagom är ju alltid bäst.
   Mina barn brukar i snitt äta 3-4 frukter per dag, men jag får inte panik om de råkar mumsa i sig ytterligare 5 clementiner någon dag. Förmodligen var det just det de behövde just då.
   Det är många som drar ned på frukten då de äter GI eller LCHF, vilket är onödigt då man behöver äta så ofantliga stora mängder frukt/bär för att det ens ska vara intressant att titta på i de sammanhangen. Så frukt kan man med gott samvete äta.

   Jag kommer att skriva om kolhydraternas inverkan/påverkan på kroppen

   Radera
 2. Jätteintressant inlägg. Jag har alltid varit emot "bantningspreparat" då de känns konstlade och inte alls nyttiga. Det bästa är ju att hitta en kost som man tycker om och som är hållbar i längden. Ex. med lchf minskar sötsuget så redan där finns en win win-situation. Jag äter visst lite sött ibland. Nån godisbit eller så. Och vid de få tillfällena jag bakar lchf (händer typ aldrig) använder jag stevia, men det är en så försvinnande mängd att det knappast kan göra något. Kram.

  SvaraRadera
 3. Hoppas att du har en fin fredag :-)

  Jag vet ju att du är stepinstruktör, precis som jag - du har möjligtvis inga sköna moves att dela med dig av? :-) Jag tänkte ha ett nytt step&styrka nästa vecka, och har fastnat lite med koreografin... Behöver 2 block på bas/medelnivå, och gärna uppvärmningdel. Om du kommer ihåg någon eller har det uppskrivet - är själv lite kass på sånt ;-)

  Ha det gott!

  Kram Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å det var verkligen superlänge sedan jag körde ett step pass, just nu är det mest Body Step som gäller och det är ju förkoreograferat.
   Minns dock stressen med att komma på ny rolig koreografi, plus att jag älskade att lägga in snurrar i allt.
   kram

   Radera
 4. Jag har gått ner tolv kilo, men min "löp"/joggtid ligger på densamma! Varför? Är
  Kroppen så radiostyrd och hittar sitt lunk??? Jag skulle vilja öka lite... Gissar på intervallträning?
  Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra jobbat.
   Intervaller absolut, men satsa även på kortare tempo pass där du verkligen pressar upp tempot, ut ur bekvämlighetstempot och för varje gång gör du det lite längre. Kram

   Radera
 5. Jag klarade mitt prov på förra terminens tenta och klarade alla mina uppgifter så nu är jag kostrådgivare :P Känns helt otroligt =)
  Så jäkla underbart att få de beskedet innan jag far upp till Luleå imon :D
  Det är bra märkligt att man måste lägga till socker i nutrilett tex. Sedan känner jag väl att bara dricka nutrilett inte leder till en beteendeförändring. Jag har själv testat =( Det hjälpte inte mig det i min förändring =/ För det känns som det är de man måste tänka på innan om man vill gå ner i vikt. Många glömmer de, så även jag. Man ser bara att man vill snabbt ner vikt. Jag använder stevia emellanåt. Finns bättre sorter än andra enligt mig, men jag försöker undvika det. För mig är det ett bättre alternativ än socker.

  Jag hoppas ni krya på er bästa du <3 Jag har en fråga om nikeeventet du var på. Finns det något paketpris som man kan välja? kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt, grattis. Är supernyfiken på vad ni fått till er om stevia?
   Min spontana tanke var nej, men jag tror det går att anmäla som grupp, frågan är bara om det blir någon skillnad på pris? Maila Lina på Nike och fråga.
   Kram

   Radera
 6. Hej!
  Jag är, liksom du, anti alla dessa måltidsersättare som erbjuds. Men däremot måste jag rätta dig gällande sötningsmedel och blodsocker. Sötningsmedel höjer inte blodsockret. Det finns inga studier som visar det; de tyder snarare på att blodsockret är oförändrat efter intag av sötningsmedel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, då ska jag leta fram det min lärare refererade kring. Återkommer ;0)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...