torsdag 4 juli 2013

Finn två fel


I morse när jag var i hotellets gym och tränade kom det efter en stund en tjej och ställde sig på löpbandet bredvid mitt.
Barfota.
Hon började sakta att gå, gick i samma lufsande tempo under de dryga 10 min som hon tränade. ( ja, eller i alla fall rörde på sig).
Av en händelse hamnade vi bordet bredvid hennes under frukosten och jag kunde inte undgå att höra hennes ursäkter, att hon hade minsann varit och tränat innan frukost så därför kunde hon unna sig tre winerbrödslängor och är det inte lite Lchf över dem, det är ju masa smör i o så mycket socker kan det väl inte vara i????

Någon stund senare berättade hon hur hårt hon tränade och att hon åt strikt Lchf! ( dock hade hon inte fått några resultat ännu) enligt henne själv.

Alltså, man får verkligen äta och träna eller inte träna precis som man vill, men ibland blir jag fundersam. Varför ljuger man för sig själv? Vem försöker man lura och hur tufft är det inte när man väl inser vad man håller på med. 
Varför inte träna ordentligt när man väl tränar liksom och varför inte ta ett i stället för tre winerbröd? OM man nu måste?
De flesta kan ju faktiskt äta lite av allt med inte alltid.

Min fundering, får du de resultat du vill? Eller känner du igen dig i texten ovan?

11 kommentarer:

 1. Orkar inte bry mig om ämnet, vi är väldigt intresserade av andras vanor, men i det stora hela, så lever vi här och nu, och borde istäl se njutningen av livet..finns de som inget har...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att jag bryr mig för i ett av mina jobb kommer människor till mig och vill ha hjälp med en livstilsförändring, tro mig jag möter dessa människor även där. När jag slutar bry mig om hälsa och välmående lovar jag att sluta jobba med det, direkt!

   Radera
 2. Sånt där är nog allt för vanligt tyvärr.. Synd! Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tränar mycket och jag äter hyfsat nyttigt matmässigt, däremot så är jag en riktig godisråtta. Jag verkligen älskar godis, jag vet att det inte är nyttigt, men jag vill inte sluta äta det helt, men jag borde absolut minska på det i alla fall :).

  Men jag håller med dig i det fallet du var med om, det är lite synd att ljuga så för sig själv, för man förlorar ju bara på det.
  Kram Jennifer

  SvaraRadera
 4. Jag får inte alltid resultaten jag vill ha, men jag vet varför. Att ljuga för sig själv hjälper ingen. Allra minst en själv...! :-P

  SvaraRadera
 5. Känner igen mig till en liten del fast inte i det där med att ljuga för sig själv för jag är väl medveten om varför jag inte alltid får de resultat jag önskar..... :)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Känner igen det där från vissa kunder på jobbet, de kommer med undanflykter hela tiden och fastän de vill ha en förändring så vill dom inte riktigt ändra på sin livsstil. Det är en sak om man är nöjd och trivs med sig själv men om man vill ha en förändring så måste man vara villig att ändra på vissa saker...

  SvaraRadera
 7. Äter det jag vill äta. Gillar latte, bullar, wienerbröd, chips, ostbågar och läsk. Äter helt ok mat

  Jag är inte så stor i maten och tränar ofta med lite mat i magen.

  SvaraRadera
 8. Förlåt om jag skrattar. Lite lchf över dem där? Hon hade minsann tränat. Hon ljuger för sig själv. Jag kan nog känna igen beteendet ifrån mitt gamla jag, men jag ljög aldrig för mig själv. Hade andra undanflykter iofs. Då tycker jag att man inte behöver säga något överhuvudtaget. Hade hon varit tyst hade du nog inte ens tänkt på de. Jag tror känner som jag. Att man vill "hjälpa" till på något sätt. Att hon ska få en annan syn på de hela. Hoppas hon får de resultat hon vill, men då kan man nog inte köra på så som hon gör. Kramar i massor till dig. Kram ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

  SvaraRadera
 9. Det är synd när människor vill förändras men inte riktigt kan ta steget. Och att ljuga för sig själv hjälper absolut inte. Sen tycker jag att man får göra som man vill, men som sagt, vill man ha förändring är det ingen idé att ljuga för sig själv.

  SvaraRadera
 10. Haha, ja det där känner jag igen från många bekanta. Jag finner det hela ganska så tragiskt. Vi, träningsfreak, anser jag, njuter mer av livet än de som aldrig rör på sig. Håller med dig helt och hållet Karro. Det går inte att fejka till sig en snygg kropp ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...