lördag 6 juli 2013

Det här med mat

En tanke som slog mig efter besök på Skansen, grönan, junibacken var vilket fantastiskt dåligt utbud av mat som fanns.  
Om man har barn som inte gillar korv, hamburgare, kebab, pannkakor med sylt eller våfflor. Vad äter man då?

Såklart kan man ta med mat själv, men nu gjorde vi inte det. 
Tur nog gillar mina barn korv, dock inte tre dagar i rad.
Själv har jag ätit glass till lunch, då jag inte gillar något av ovanstående. 
Det fanns säkert ställen som serverade annat,  men de lyckades vi inte hitta.

Hur gör du om du är iväg och misstänker att maten kanske inte är den bästa, eller så kanske du eller dina barn har någon allergi? Hur gör du?

15 kommentarer:

 1. Oj då, men våfflor går väll ner?
  Jag äter allt:)Har dock en allergi, och då vill man ha allt, önskar jag slapp den och kunde köra på allt..
  Om inget funkar på exempel på respektive plats som du nämner, så kan man ju ta med sig tunnbröd rullar till exempel, wrapes och fylla med kyckling/kött eller någon röra.
  eller så kan man väll köra på en god kebab rulle eller nåt, borde väll finnas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våfflor går absolut ned men dag tre är jag inte alls lika sugen;0)

   Radera
 2. Något som går fort är om man köper lite baguetter eller några andra goda mackor och fyller med nåt man gillar. Det är kanske ingen direkt lunch, men alltid något. Fyller man dom med lite mer matigare alternativ så går det rätt snabbt att ta med i korgen...

  Lo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart, den borde jag tänkt på!
   Tack

   Radera
 3. Så trist när det inte finns nå bra alternativ. :(

  SvaraRadera
 4. Jag tänker alltid på det med mat till barnen eftersom Edith aldrig kan äta barnmat efter det baske mig är gluten i allt utom korv och pommes och hur nyttigt är det!? Hon brukar få en del av min mat (sallad, kött, potatis…) så hon äter egentligen bättre än Herman som glatt äter både köttbullar och hamburgare och pannkakor ur barnmenyn. Låter dem inte dricka läsk dock, det får bli vatten för ingen av dem dricker mjölk.. Kram Sara

  SvaraRadera
 5. Jag kommenterade just en annan blogg om detta. Jag tycker det är för dåligt. Jag älskar att planera mat osv, men är man iväg så på de viset kanske man inte alltid vill ha med sig all mat och konka på den heller :( Önskar det vore något jag kunde göra åt de. Bättre mat åt folket! :D
  Kramar ifrån mig!

  SvaraRadera
 6. Jag vet precis vad du menar!Nu har jag iof inga barn men var på semester för nån vecka sedan och det var omöjligt att få tag på nån bra lunch.Ofta överkokt eller bränd potatis eller så låg det en torr fiskbit på tallriken och nästintill en obefintlig sallad!!Inte bra alls och så smakar det ingeting heller om det nu inte smakar flott!!Oj nu blev jag visst väldigt negativ men jag som typ aldrig äter lunch ute tänkte verkligen på det!!

  Hoppas du får en fin fin dag!!

  SvaraRadera
 7. Det är faktiskt helt otrolig så svårt det är att hitta riktig mat när man ska äta ute!
  Nu när ena barnbarnet fått diabetes ställs vi ännu mera inför detta problem! Pannkakor och korv överallt, men någon mat som ger långsam upptagning av kolhydraterna är nästan omöjlig att hitta! Och hittar man något så är det inget som ett barn vill ha! Bor man på hotell så är det heller inte så lätt att ordna med sig matsäck! Enda sättet att få någon ändring är väl att verkligen fråga hela tiden efter alternativ, så de som har matställen inser att det kan vara värt att ha alternativ!
  Ha det gott i sommarens ljuvliga dagar!
  kram
  M.E

  SvaraRadera
 8. Nej fy för deras utbud av mat. Dyrt är det också med tanke på att barnen bara får... vad är det? Typ två pannkakor. Och det mättar inte ens ;) Kram.

  SvaraRadera
 9. Men det finns ju mycket alternativ väldigt nära gröna lund blandannat..Kaskad som exempel, shyssta pizzor, pasta rätter etc
  Jag förmodar att de serverar rätter på dessa ställen som är populär bland de flesta, annars hade de nog inte sålt det ärligt talat. Borde dock finnas mer utbud som lite mer husman, ex, bakad potatis, lasagne etc...
  Men det kommer säkert mer av sånt, pontonen på gröna lund, erbjuder allergiker god information, vilket är bra..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, och utanför o i Sthlm finns det fantastiska restauranger, men på plats när den akuta hungern sätter in är valen begränsade. Vi var inte sugna på att gå ut, äta lunch och betala inträde igen;0)

   Radera
 10. Hallå! Jag äter varken kött eller ägg så inget av det du skrev ingår i min kost. Ta med mat är verkligen inte min grej och jag brukar alltid hitta någonting även om det ibland kan ta lite tid. Men det är klart, jag är ju vuxen och bryter ju inte ihop av hunger :) Som ett barn kan göra. Ha det bra och hoppas det går bättre nästa gång Karin

  SvaraRadera
 11. Det vanligaste är nog att man gillar det, men jag håller med! När jag var liten kommer jag ihåg att jag ville ha samma mat som mina föräldrar så när vi gick ut bad vi alltid om att få deras resutaurangmat fast i mindre portion.

  Svar: Ja, det gick ju fint:) Då ska det nog räcka med att bara få spruta efter graviditeten, men jag följer nog deras råd här ändå och tar en innan också.

  Trevlig måndag!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Jag tänker oxå ofta på att utbudet är dåligt. Jag som dessutom har celiaki (glutenintolerans) ställs ofta inför faktum att jag inte kan välja dagens utan måste välja A´la carte som är både dyrare och ofta sämre mat i form av pommes och bea-sås. Det blir dock bättre och bättre. PÅ väg från Östersund ner till Lysekil hittade jag och mina tjejer dock många bra ställen att äta på. Mysiga restauranger med "hemma-gjord" mat som kändes fräscht och nyttigare med stort utbud av grönsaker. Bland annat kan jag rekommendera Restaurang Strand vid Orsa Camping om man är på resa genom landet.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...