Rör ut 1/4 paket jäst i 5 dl kallt vatten i en bunke.
Tillsätt 5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk socker
Rör tills allt blandas. Degen är rätt kladdig, täck med en handduk och ställ i kylen över natten.
På morgonen
Sätt ugnen på 225 c
Stjälp försiktigt upp degen på mjölat bord.
Dela i 20 nitar med en degskrapa.
Bearbeta degen så lite som möjligt
Lägg bitarna på bakplåtspapper på en plåt.
Grädda i 20-25 minuter
Vilken enkelt recept, de ser så himla gott ut :) kramar ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se
SvaraRaderaSuperenkelt och jätte gott
RaderaÄr det dina bilder?
SvaraRaderaSåg detta recept i ICA :)
Det är mina bilder och ja receptet är från buffé
RaderaNu är ju iofs Jonas inte hemma men jisses va förvånad han skulle bli om jag svängde ihop de där bullarna på morgonen! Det ser jättegott ut men jag har för lite av den där bakgenen nu för tiden.. Kram Sara
SvaraRaderaDessa fixar du lätt, jag lovar!!
RaderaKram
Är så imponerad av alla som bakar! Måste bli lite bättre på det! Mums vad gott det såg ut! Kram Petra
SvaraRaderaÅh vad smarrigt! Bra tips!
SvaraRaderaKram kram
Kanske t.o.m jag skulle fixa... är ju tyvärr ingen hejare i köket :(
SvaraRaderaNu var det alldeles för längesedan som jag bakade bröd. Mums! Såg något liknande i Buffé och blev tvärsugen.
SvaraRaderaOm du vill ha tips på en dunder enkel marängtårta tipsar jag dig om att checka detta:
SvaraRaderahttp://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/liselotte-forslins-mar%C3%A4ngt%C3%A5rta-med-b%C3%A4r-2380820