lördag 11 maj 2013

Grissini

  
Försökte mig på hemmagjorda grissini, inför nästa helgs födelsedags firande då jag tänkte bjuda på Italiensk buffé.

Kanske inte de snyggaste, men goda var de.

Till ca 50 pinnar
50g jäst
3 dl ljummet vatten
2 äggvitor
3/4 dl olivolja
2 tsk salt
1 msk strösocker
1 liter vetemjöl

Pensling 
1 ägg

1. Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt det ljumma vattnet, äggvitan och vispa tills jästen löst sig.
2. Tillsätt olja, salt och socker samt nästan allt mjöl. 
Arbeta degen smidig i ca 10 min, något kortare om du använder bakmaskin. Låt degen jäsa i 45 min.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 5 bitar. Dela varje i 10 bitar. Lägg degen du inte arbetar med i kylen, medan du rullar ut längder, annars jäser degen för mycket.
4. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla varje bit till en längd 20-25 cm. Lägg på plåt täckt med bakplåts papper och 
jäs i ytterligare 15 min.
5. Pensla pinnarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Låt svalna på galler.


20 kommentarer:

  1. Smarrigt!! Vad härligt med italiensk buffé. Något jag borde göra också. Det är ju så gott!
    Hoppas du har haft det härligt i värmen! Så underbart nu! :) (Nu klagar jag INTE)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ÄNTLIGEN varmt, njuter;0)

      Kram kram

      Radera
  2. Ser jättegott ut, fina blev de med! Många kramar ifrån mig

    SvaraRadera
  3. Tycker de ser riktigt fina (och goda) ut!

    Här vankas det också födelsedagsfirande i helgen. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja maj är verkligen en riktig kalas månad;0)
      Kram

      Radera
  4. Jag tycker de ser riktigt fina ut! Och så gott med italiensk buffé, mums!
    Ha en fin söndag! Kram Jennifer

    SvaraRadera
  5. Så fina de ser ut! Gott med italienskt!

    SvaraRadera
  6. Det låter gott med italienskt och fina blev dom dina grissini!
    kram viktoria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Barnen älskar dem, gissar att jag får baka en omgång till.
      Kram

      Radera
  7. Italiensk buffe så himla gott, något jag själv fundrerar på att ha till studenten. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  8. Mina barn älskar grissini så dessa ska jag prova tack för receptet
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gjorde visst mina också... Får nog baka en ny sats under veckan.
      Kram

      Radera
  9. Grissini vad gott, men kan inte äta nu tyvärr ;)
    Kram
    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Finns ju så mycket annat gott man kan äta istället.
      Kram

      Radera
  10. Åh vad gott! Det ska jag vilja göra nån gång med!

    SvaraRadera
  11. Mums! Bra tillbehör till sommarens alla grillkvällar :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...