måndag 17 november 2014

Fransk marängtårta

Fixade denna till helgens dessert, dessutom glutenfri.


Till 1 tårta behöver du,
7 äggvitor
5 dl strösocker
1 nypa salt
100 g mörk choklad 70%
50 g mandelspån
3 dl vispgrädde
1 ask färska blåbär
1 ask färska hallon
1/2 ask jordgubbar
1 näve bigaråer

Gör såhär;
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri skål
3. Sätt bunken i ett vattenbad ( över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är ca 60-65 grader

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.
5. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna.

6. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd försiktigt ned den försiktigt så att marängen blir randig.

7. Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper, 

8. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timma. Marängen ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt.


5 kommentarer:

  1. Jäklar i mig, så väldigt smarrigt ut!

    SvaraRadera
  2. Galet! Det ser hur gott ut som helst! MUMS!

    SvaraRadera
  3. Så gott. Uppskattar att den är glutenfri. Kram.

    SvaraRadera
  4. Ojojoj så sugen jag blev nu! Ser himla gott ut!

    SvaraRadera
  5. Mmm..Såå gottit :)
    Tack för Receptet & läskande foto/Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...