lördag 22 november 2014

Är det värt det?

Ibland, men bara ibland förundrads jag över de som säger sig inte ha tid att träna. 
Min man är en av dem, han ljuger.

Han har massor av tid, men prioriterar annat istället. Eller säger att han är för trött... Han har visst missat att man blir pigg av träning, trots att han är gammal elit idrottare.

Jag kommer alltid hävda att man har tid. Om jag tittar på mig själv så jobbar jag (100 %) i vanliga fall men 90 nu när barnen är små + ca 4-5 klasser i veckan.
Och koreografin till klasserna poppar ju inte in av sig självt utan det ligger TIMMAR av nötande bakom, plus som idag en heldag med kvartaler i Stockholm.

Sedan jag fick barn nöter jag koreografi på nätterna. För jag hellre umgås med min familj än övar koreografi. Men den behöver ju göras och då är nattetid, min lediga tid. Det blir några slitsamma veckor varje år, och låter kanske helt galet. Men när man sedan står där i gruppträningssalen, levererar koreografin och se alla deltagare kämpa. Då är allt slit SÅ värt det och har alltid varit! Så frågan på rubriken är ja, och på frågan om alla har tid att träna så är svaret självklart ja.

Trevlig lördagskväll.

8 kommentarer:

 1. Det är klart att det handlar om prioritering.
  Däremot kan jag förstå att ex.vis ensamstående föräldrar har ont om tid och då heller prioriterar annat. Men jag förstår vad du menar! Jag ångrar inte en sekund. :-)

  Kram M

  SvaraRadera
 2. Håller helt med! Min man är tyvärr inte heller någon tränande människa och tycker jag lägger alldeles för mkt tid på träning ( han lägger ju tid på annat.. ) Jag tränar 5 pass/v. En del av dem är dock korta, kanske 30-45 min mer intensiva pass. Jag är dessutom helt själv 3 dar varje v då mannen jobbar i Malmö. Nu är ju äldsta dottern 12 år så hon kan passa syskonen medan jag tex är ute och springer, men man kan ju även köra hemma. Det gjorde jag mkt för några år sedan, Jag får mkt "pikar" om att jag tränar mkt, framförallt från andra mammor. " Hur har du tid osv" Tid har man, det handlar om vad man vill prioritera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Word!! Du är en stor förebild Ingela. Vill man så går det. Du är grym <3

   Radera
 3. Håller med dig. Här tränar vi båda ihop men har stora barn som klarar sig själva. Tränar 4 pass i veckan för det är vad jag tycker jag hinner med men promenerar också 1,5 h varje dag. Kram Suss

  SvaraRadera
 4. För att inte tala om hur mycket vi som kommer in i salen uppskattar att du lägger den tiden!

  Och jag håller givetvis med dig - träningen är något som ska ge energi, inte ta (då är man fel ute) och för oss där det funkar så är det aldrig en fråga om tid! Jag "har inte tid" att följa tv-serier istället, men tycker det funkar rätt bra. :-)

  Om vi ska relatera till mamma-rollen tror jag få barn mår dåligt av att ha en aktiv och hälsosam mamma. (Min man, som på grund av sjukdom inte kan träna alls just nu, är mer orolig för hur hans inaktivitet ska påverka barnen än hur mina pass ska göra det.) Sedan skulle jag aldrig anklaga en annan mamma för att INTE träna, så att motsatsen skulle vara okej känns underligt. Alla måste få prioritera på sitt sätt och utgå från vad de mår bra av. Då mår oftast familjen också bra!

  SvaraRadera
 5. Hej och vilket klokt inlägg:) Jag håller med dig till fullo, träning måste prioriteras själv blir jag både pigg, glad och slipper en ond rygg:) Ha det gott kram från Maria

  SvaraRadera
 6. Åh, vad glad jag blir Karro <3 Detsamma till dig! Kram

  SvaraRadera
 7. Beundrar dig!!
  Jag prioriterar träning, just nu är jag en blandning av hemma-tränare och "gå-på-pass" jag får väl skylla på min man för det, eller nä, vi är ju också överens om att han jobbar kvällar/nätter det är då jag kör hemma..
  men våra träningar planeras in annars blir det lite kaos för hockeyn tar ju mycket tid..
  och pw är jag inne på nu.. jag mår gott av det!
  Kram Sandra

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...