25g jäst
6 dl ljummet vatten
Knappt 1 msk salt
1 msk honung
2 dl krossat dinkel
1-1 1/2 liter vetemjöl
Garnering
1 ägg till pensling, uppvispat.
Dinkelflingor.
Gör såhär;
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör tills jästen löst sig.
2. Tillsätt salt, honung, krossat dinkel och nästan allt mjöl, lite i taget. Knåda degen i ca 10 minuter, gärna i maskin.
Degen ska vara lite kladdig. Strö över mjöl. Låt jäsa övertäckt 1 timme.
3. Forma degen till två avlånga bröd eller bullar om du önskar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över dinkelflingor. Sätt ugnen på 250 c och låt bröden jäsa tills ugnen kommit upp i rätt temperatur, i ugnen.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10 min. Sänk värmen till ca 175 ( beroende på färgen på bröden, är den mörk sänker du till 150). Grädda ytterligare 10-15 min, tills de fått fin färg.
Låt dem svalna under bakduk på galler.
Vad gott det ser ut! Tackar för tips på nyttigare bröd. Kram Suss
SvaraRaderaMums, känner mig sugen på att baka lite bröd faktiskt. Haha, jag är nog sjuk ;) Kram.
SvaraRaderaDet ser riktigt gott ut! Himla smarrigt med bröd man bakat hemma istället för köpbrödet som jag är sååå trött på :-) Ha det gott!
SvaraRaderaÅh, nybakat frukostbröd är ju bara underbart!
SvaraRaderaHa det så bra! Kram Jennifer
Låter så gott! :)
SvaraRaderaSer gott ut!
SvaraRaderaMmm...Mumms så gottit - Tack för receptet/Kram
SvaraRaderaKul att tillföra det krossade dinklet för mer tuggmotstånd!
SvaraRaderaKram,
jessica
Mmm nybakat bröd är bara ssåå gott. Kramisar Tina
SvaraRaderaSå gott. Jag tänkte faktiskt baka bröd i dag. Kram.
SvaraRaderaJag är en "bröd-sucker" så gott det är med nybakat och hemmagjort
SvaraRaderaKram
Det ser så gott ut! Jag skulle aldrig få mitt bröd så fint =( Kram till dig!
SvaraRadera