tisdag 3 maj 2011

Fråga nr 25 i 30 dagars utmaningen.

Det fanns ju ingen fråga nr 25 så jag tänkte besvara en av de frågor jag fått skickad till mig ett antal gånger.

Ja jag är med barn och är just nu i vecka 21! Känns som om det går dubbelt så fort med barn nr två veckorna bara rusar fram och snart har jag två små hjärtan att ta hand om, härligt.

Träning i v 21 funkar bra, jag kan tack och lov fortfarande köra spinning och step, (joggade ju även lite lätt på Kreta) däremot får jag inse att FM inte fungerar då modulen som är nu har fokus på bål, där är jag ju av förklaring skäl inte lika rörlig som tidigare =).
Under första graviditeten körde jag klasser fram till tre veckor innan det var dags för förlossning, jag mådde jätte bra av det och är helt övertygad om att mår mamman bra så gör även fostret det. Tror även att det underlättade för mig att komma tillbaka efteråt, även om jag väntade de 8 veckor som rekommenderas och kommer göra samma sak nu. Jag har även blivit rekommenderad att kolla bäckenet, efter förlossning och innan jag sätter igång ordentligt med träningen igen. Något man inte gör per automatik i Sverige men för oss som tränar är det superviktigt för att inte dra på sig onödiga skador om det inte bäcken är åter på plats efter förlossningen. Jag har ju tänkt ta tag i min löpning när allt är klart och då är det A och O att allt är på plats som det ska, så att jag inte snedbelastar kroppen utan att veta om det, och bli lidandes av det om några år istället.

5 kommentarer:

 1. Åh, Karro din inställning är helt rätt! Absolut en koll av bäcken-det är superviktigt! Jag ska också kolla mitt bäcken denna gången då jag efter Elsa faktiskt hade en liten snedbelastning som tur var kunde den rättas till snabbt, men ändå! All hård träning ska man absolut vänta med tills efter kontrollen hos barnmorskan-jag gör samma sak!

  SvaraRadera
 2. GRATTIS - det var som jag har misstänkt en längre tid alltså (speciellt det där med lakrits) =) Vad skoj - du får en september bebbe då?!?!?

  Vart kollar man sitt bäcken efteråt ngnstans? Naprapat? Sjukgymnast!?!?

  STORA varma kramar

  SvaraRadera
 3. Tack!
  det var så tidigt när du frågade och då hade jag nte bestämt om jag skulle skriva om det på bloggen eller inte.
  Är det bra med dig?
  kram

  SvaraRadera
 4. Grattis till graviditeten! Vad roligt!!! Låter som att du har en sund inställning till träning och graviditet. =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...