Gör såhär;
50 g smör
100g mandelmassa
3 ägg
1 1/2 dl strösocker ( som jag nu när jag skriver receptet insåg att jag glömde att ha i...)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3-4 äpplen
( jag hade även i 1 tsk mald kardemumma)
Garnering
Florsocker
Tillbehör
Vispad grädde eller glass
1. Sätt ugnen på 175 c. Smält smöret och låt det svalna. Riv mandelmassan och blanda med äggen. Rör ned sockret.
2. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Rör ned blandningen i äggsmeten och tillsätt mjölk och smör.
3. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg hälften av äpple klyftorna i en smörad och bröad form med löstagbar kant. Häll 1/3 över, lägg ytterligare äpple klyftor i formen och upprepa en tredje gång.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 min
5. Pudra över florsocker när kakan svalnat och servera med glass eller grädda.
Men så fin den såg ut, mandelmassa är ju liksom aldrig fel. En bra söndagskväll till dig Karin
SvaraRaderaOMG. Den ser galet läcker ut
SvaraRaderaGuuuuuu så gott!!! Det är aldrig fel med äppelkaka, gärna med en massa vaniljsås...
SvaraRaderaKram Sandra
Ser sjukt gott ut!
SvaraRaderaGott det ser ut, själv blev man serverad äppelkaka med vaniljsås och goda cup cakes tidigare....
SvaraRaderaOj så otroligt mumsigt! Önskade jag var bättre på att baka! ;) Kram o ha en underbar Söndagskväll o bra start på veckan! /Petra
SvaraRaderaLät gott, mums :) Arla kokboken finns på bla bokus kram Diana
SvaraRaderaÅh älskar verkligen äppelkaka!! Ser väldigt god ut!
SvaraRaderaMmmm så gott, här äter vi ofta o gärna äppelkaka. Kramisar Tina
SvaraRaderaSer ju galet god ut :-D
SvaraRadera