tisdag 19 februari 2013

Får du ihop vardagen?

Färdig tränad efter dagens dubbelpass har ja nu krupit upp i soffan och har en lugn stund framför tv:n innan det är dags att lägga sig.

Barnen hade hunnit somna innan jag kom hem och såklart är det tufft att inte få mysa en stund med dem innan läggdags.

Jobb, träning, familj
Får man någonsin ihop livet?
Hur gör du?

28 kommentarer:

 1. Jag tycker själv att det är jättesvårt, och ändå har jag inga barn att ta hänsyn till! Men att plugga, jobba, träna och göra allt annat som man vill är svårt ibland. I perioder går det tyvärr ut över sömnen vilket inte känns bra men så blir det ibland. Försöker kompensera med hellediga helger ibland, där jag samlar energi, får sova ut, träna det jag har lust när jag har lust och då jag kan ta mig tid att bara ligga i soffan. Länge! Än så länge funkar det ganska så bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm allt handlar om prioriteringar.

   Radera
 2. Jag kan inte förstå hur man får ihop allt pusslande, är ju inte där riktigt ännu. Men läser en hel del litteratur om detta i psykologin och man inser hur viktigt det är att välja "rätt" partner. Men hur ska man veta det innan man upplevt det? Hmm. Antagligen nutidens/framtidens dilemma...

  http://www.ka.se/index.cfm?c=99348

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju tyvärr svårt att veta innan....och man kan ju ändra sig under tiden. men mycket handlar det om att kompromissa och prioritera och att båda ska tycka att det är något sånär ok.
   Kram

   Radera
  2. Ja verkligen, kompromissa och unna varandra egentid :) Lycka till imorgon med vad du nu ska hitta på! Kramar

   Radera
 3. Ja, det är inte lätt... Mathias och jag har valt att mån-tor ha 2 egna kvällar var. Då tar den andra barn och nattning... Sedan har vi även 1 dag på helgen där vi har egentid några timmar. Jag tränar 5 d/v så de 2 resterande passen blir antingen hemmaträning när barnen lagt sig, en kort springtur när tid finnes eller om jag har extra barnvaktshjälp. Ska försöka få in 1 morgonpass innan jobbet är det tänkt.. Jag jobbar 2 korta dagar i veckan för att hinna träffa barnen mer då jag tränar så mkt som jag ändå gör med 3 barn. Mathias och jag träffas mindre.... och jag väljer familj och träning framför det sociala. Hade gärna haft några timmar till på dygnet ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. vilken bra uppdelning, tack för tipset!
   Kram

   Radera
  2. :) Vi tar hjälp av barnvakt 1 natt/månaden också så man inte glömmer bort varann. På lördag ska Leo vara hos mamma på dagen. Då ska vi umgås med de stora barnen ( skridskor och bio ) På kvällen sover de hos min kompis då vi ska bowla och käka med några grannar :D Kram

   Radera
  3. Mysigt, vi har tyvärr bara farmor som kan hjälpa oss med barnen. Vilket hon tack och lov gör mycket.
   kram

   Radera
 4. Dygnet skulle behöva fler timmar..kram Diana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm eller så skulle man inte jobba såååå mycket.
   kram

   Radera
 5. Det är inte helt lätt! Man slits lätt mellan många och får ofta dåligt samvete. Men trivs man på jobbet, tränar regelbundet så får man energi till familjen med känns de som.
  Brukar säga att kvalitétstid är bättre än kvantitet..
  Nu är ju mina barn inte så små, hann inte träna lika mycket förut. Iaf inte på gym, blev mer hemmaträning eller träning när de sov. Maken får liksom den tiden som blir över ..;)
  Det är ju viktigt att man inte glömmer bort varandra dock..
  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många pusselbitar som sak funka och som sagt maken får verkligen bara den tid som blir över. Det är ju å andra sidan under en begränsad period.
   Kram

   Radera
 6. Det är svårt men det handlar hela tiden om planering och framförhållning. Balans mellan arbete, resor i jobbet, familjen, viktiga dagar(födelsedagar dyl.) och träning hemma eller på orter man jobbar. Dvs mycket logistik och planering i almanackan. Det social umgänget blir många gånger ner prioriterat. Och som ngn ovan skrivit "kvalitetstid" är viktigare än kvantitet. Är det semester så är det semester och inga måsten!..... Tråkigt?! tja.... det handlar om prioriteringar för tiden räcker inte till allt och om flexibilitet och självkänsla.
  På dagsschemat i dag står det 2 pass stabilitets träning på lunchen och sedan fort tillbaka till jobbet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ingen lätt ekvation att få ihop det. Men jag tror stenårt på att vill man så gårt det.

   Radera
 7. Tid finns alltid för träning. Det hanlar, som Stefan skriver, om planering och framförhållning. Dessutom behöver man en förstående partner också :)

  Jag tränar innan jobbet, när vår lille kille lagt sig eller nån timma eller två om jag varit med honom hela dagen.

  Det handlar hela tiden om prioriteringar. Vill jag sitta i soffan och se Ullared i en timma eller ska jag träna? Valet är ditt. Behöver inte vara svårare än så

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. jag tycker det är perfekt att mitt andra jobb är träningsrelaterat, då får jag ju liksom in det i veckorna vare sig jag vill eller inte.

   Radera
 8. Jag får ihop det, men sen är det inte alltid jag får ihop det så att det känns BRA.... Du kanske såg mitt inlägg om livspusslet för inte så länge sen?
  Ibland får man verkligen ångest. Som någon sa, ett par timmar till per dygn hade ju inte skadat. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst går det om man vill, prioriteringar, att man har en partner som ställer upp och att man väljer bort något annat.

   Radera
 9. Man kan inte alltid hinna med allt och det är inte hela världen att vissa dagar försvinner. Det är det lilla som räknas, så tänker jag. Jag försöker använda all spilltid till träning. Mycket morgonträning, transportlöpning och korta lunchklasser. Jag har en mycket förstående man med minst lika stor kärlek till träning som jag. Det underlättar inte alltid att dela intressen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både för och nackdelar med att dela intresse men det ökar helt klart förståelsen och vikten av att få träna.

   Radera
 10. Nu gör jag ju inte så mycket just nu. Annars får jag ihop det att jag har en så go sambo som tar hand om det mesta när det gäller dotter och hemma sysslor. Så jag är nog rätt så lycklig lottad ;). Men visst känner jag att jag inte hinner umgås med barnen och det rätt så ofta....
  Önskar en bra lill lördag! ;)
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superviktigt att ställa upp för varandra och hjälpas åt.
   Kram

   Radera
 11. Livet går ju inte under om träningen uteblir....
  viktigast är sina nära, sin familj...
  sen får det andra gå som det går......
  Att ha mat och tak över huvudet, och en familj som mår bra, är prio 1 för mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör det absolut, men nu jobbar jag med träning så det är en del i helheten. Skulle jag kunna leva på enbart det jobbet skulle jag inte tveka en sekund.
   Förutsättning är ju såklart att alla är friska, det är ju det primär allt annat är en bonus.

   Radera
 12. Jag skulle inte kunna sluta med träningen, både jag och maken tränar. Han bowling och jag allt de andra :P Ibland blir det svårt att få det att gå ihop. Tex när jag jobbar helgen, Basse har match. Ibland får basse vara hemma, men ibland tar min mamma/pappa matteus eller basses mamma. Det går inte alltid ihop sig, men vi gör det bästa och försöker få våra egentider då vi tycker att det är en viktig del för att vi ska må bra. Det är ett pussel, men det går på något sätt.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...