Dessa frallor sköter sig näst intill själva.
Till ca 12 st behöver du ( ett tips är att dubbla receptet, eller använda hela jästen och köra receptet x 4).
1/4 paket jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
Ca 6 dl dinkelsikt
Ca 6 1/2 dl vetemjöl
Tips; har du inte dinkelsikt hemma går det bra att bara använda sig av vetemjöl.
Gör så här;
1. Smula ned jästen i en bunke, lös upp den i kallt vatten. Rör i salt och båda mjölsorterna. Arbeta ihop till en smidig deg.
2. Plasta in bunken noga och låt jäsa i kylen över natten eller upp till 24 h.
3. Strö mjöl på bakbordet och stjälp upp degen. Forma till en avlång platt längd. Ca 45x8 cm, och dela tvärs över i sammanlagt 12 bitar. Lägg dem på ett ugnsgaller med bakplåtspapper och låt jäsa 30-40 min. Sätt ugnen på högsta värmen 250-300 c.
4. Sätt in gallret och spraya samtidigt vatten med en blomspruta uppe och nere i ugnen. Grädda bröden ca 10-12 min eller tills de fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar